Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Evenementenvergunning

  In de gemeente Molenlanden worden ieder jaar veel evenementen georganiseerd. Denk aan een braderie, een optocht, een feest, een wielerwedstrijd enz. Evenementen geven mede kleur en inhoud aan het karakter van de gemeente Molenlanden. Het is belangrijk dat alle evenementen veilig verlopen. Daarom worden evenementen altijd getoetst aan de openbare orde, veiligheid, zedelijkheid en gezondheid. Deze onderdelen kunnen variëren van brandveiligheid tot verkeersveiligheid, van openbare ordeverstoringen door drankgebruik tot een calamiteit. Om alle evenementen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, wordt wel wat van een organisator gevraagd en verwacht. Dit is niet om organisaties te ontmoedigen, maar omdat organisatoren een grote verantwoordelijkheid bij en tijdens evenementen dragen. Iedereen kan een evenement organiseren. Gemeente Molenlanden heeft een evenementenbeleid opgesteld, zie hiervoor de kop Wetgeving en beleid. In dit beleid staat welke voorwaarden er gelden bij de organisatie van een evenement. Zo weet u vooraf wat u ongeveer kunt verwachten en wat u moet regelen.

 • Paspoort

  Wilt u een paspoort aanvragen? Maak dan een afspraak bij Burgerzaken in Bleskensgraaf.

 • Contact

  U bereikt ons op verschillende manieren. Bijvoorbeeld telefonisch of via sociale media.

 • Gemeentelijke opvang Oekraïners

  Door de oorlog in Oekraïne zijn er vele miljoenen mensen op de vlucht. Vluchtelingen uit Oekraïne die naar Molenlanden komen willen we zo goed mogelijk opvangen.

 • Koop Lokaal

  Veel ondernemers, met name winkeliers, horeca, sportscholen en de contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten in Molenlanden hebben door de coronacrisis een pittige tijd achter de rug. Aan de andere kant laten de ondernemers ook veerkracht en creativiteit zien. We starten de campagne Koop Lokaal om lokale ondernemers met hun bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Om daarmee inwoners te stimuleren juist nu gebruik te maken van het ruime aanbod aan winkels in de gemeente.

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  Heeft u op straat een voorwerp verloren? Meld dit dan bij de gemeente.

 • Registratie levenloos geboren kind

  Het is voor ouders heel verdrietig als hun kind levenloos ter wereld komt. Een erkenning van het bestaan van hun kind door middel van een officiële registratie in de basis registratie personen (BRP) kan hun verdriet niet wegnemen, maar hopelijk helpen bij de verwerking daarvan. Registratie gebeurt door de gemeente waar de ouders wonen. Hoe werkt het Sinds 4 februari 2019 is het mogelijk om uw levenloos geboren kind in de BRP op te laten nemen. Met deze registratie wordt uw kind zichtbaar voor u via MijnOverheid en op een uittreksel van de BRP. Naast uzelf heeft alleen de ambtenaar van de burgerlijke stand inzage in deze registratie. De registratie wordt niet doorgegeven aan andere organisaties die de BRP gebruiken. Uw zorgverzekering, de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank krijgen dus geen bericht.

 • Mantelzorg

  Ondersteuning nodig als mantelzorger?

 • Standplaatsen en markten

  Wij hebben verschillende soorten standplaatsen in onze gemeente. Namelijk standplaatsen op de weekmarkt of losse standplaatsen. Deze vindt u verspreid over de hele gemeente. De standplaatsen maken onze gemeente levendiger, maar zorgen ook voor meer banen. U heeft een standplaatsvergunning nodig als u uw spullen wilt verkopen vanaf een losse standplaats of op een weekmarkt.