Zoekresultaat 1 - 10 van 27 resultaten

 • Vluchtelingenpaspoort

  Woont u in Nederland, heeft u geen Nederlandse nationaliteit en heeft u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan kunt u een vluchtelingenpaspoort aanvragen. Maak hiervoor een afspraak met de gemeente. Na de aanvraag duurt het ongeveer 6 werkdagen voordat uw vluchtelingenpaspoort gereed is.

 • Verzoek verstrekkingbeperking

  De gemeente is in het bezit van uw persoonsgegevens. Het gaat om uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt de gemeente verzoeken deze persoonsgegevens geheim te houden. De gemeente blijft wel altijd verplicht deze gegevens door te geven aan bijvoorbeeld de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank.

 • Paspoort kwijt of gestolen

  Bent u uw paspoort kwijt of is deze gestolen? Geef de vermissing direct aan bij de gemeente om misbruik van het document te voorkomen. Dit kan online. Na de aangifte wordt uw paspoort of identiteitskaart geblokkeerd. U vraagt met deze procedure géén nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan, maar geeft alleen de vermissing of diefstal door. U kunt dit online regelen met uw DigiD.

 • Regionale Energie Strategie (RES)

  Een energieneutrale regio in 2050, hoe gaan we dat met elkaar bereiken? Om de CO2-uitstoot te beperken zullen we anders met onze beschikbare energie om moeten gaan. Lees er alles over op de speciale Duurzaamheid website van Molenlanden:

 • Omgevingsvergunning aanvragen

  Wilt u iets bouwen of slopen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Informatie over de omgevingsvergunning staat onder 'bouwen en verbouwen'.

 • Verhuizen binnen of naar de gemeente Molenlanden

  Verhuist u van onze gemeente naar een andere gemeente? Geef de verhuizing dan door aan uw nieuwe gemeente. Wij schrijven u dan automatisch uit in onze gemeente.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Staat u in Molenlanden ingeschreven, vraag het bewijs dan online aan. Heeft u het bewijs nodig voor een pensioenfonds? Neem dan via 088 75 15 000 contact met ons op voor het maken van een afspraak. In een aantal gevallen wordt het bewijs dan namelijk gratis verstrekt.

 • Aangifte geboorte

  Bent u ouder geworden van een kindje? Gefeliciteerd! Als uw kindje thuis in gemeente Molenlanden is geboren, vragen we u graag om digitaal aangifte van geboorte te doen. Dit kan via deze pagina.

 • Inwonersinitiatief Molenlanden

  Heeft u een idee of initiatief met uw straat, uw buurt, uw dorp of thematisch? Dan kunt u een aanvraag voor een bijdrage indienen bij de gemeente. Molenlanden stelt elk jaar geld ter beschikking als stimuleringsbijdrage voor inwoners die gezamenlijke een initiatief ter verbetering van de samenleving in één van de 20 kernen indienen.

 • Verordeningen en regelgeving

  Overzicht van alle verordeningen en regelingen van de gemeente Molenlanden.