Zoekresultaat 1 - 10 van 125 resultaten

 • Belangrijke contacten hulpverlening (bij nood)

  Bij een noodsituatie of buiten kantoortijden zijn er verschillende organisaties 24 uur per dag te bereiken voor hulp. Het hangt af van de situatie met welke organisatie u contact opneemt.

 • Energie besparen

  Heeft u last van hoge energiekosten en komt u daardoor moeilijk rond? Gemeente Wageningen en de Woningstichting bieden verschillende gratis acties waarmee u energiekosten kunt besparen. Zoals ledlampen, radiatorfolie, raamfolie of een energiemonitor. Hoe vraag ik dit aan? Ga naar Wageningen Duurzaam Voer uw adres in Zie meteen welke acties er voor u zijn Kies uw favoriete actie. Meer informatie…

 • Koopzondagen en markt

  Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in Wageningen. U kunt dan gratis parkeren. Wilt u zeker weten dat een winkel open is? Vraag dit dan altijd bij de winkel zelf na. Verschillende supermarkten zijn elke zondag open.

 • Burgernet

  De politie zet Burgernet in om een dader van een misdrijf of een vermist persoon snel te vinden. Via de app ontvangen deelnemers een vraag om mee te zoeken in hun buurt. Hoe meer mensen zich aanmelden voor Burgernet, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon snel wordt gevonden. Help mee en meld u aan voor Burgernet.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Online aanvragen via de werkgever is sneller en goedkoper dan persoonlijk aanvragen bij de balie Publiekszaken. De aanvraag van een VOG duurt gemiddeld 2 tot 4 weken.

 • Peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie

  Kinderopvang is voor alle kinderen. Zowel voor kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben als voor kinderen die dat niet nodig hebben. Veel kinderdagverblijven geven extra ondersteuning aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Dit wordt Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) genoemd. Hiervoor is een verwijzing nodig. Dit loopt via het consultatiebureau.

 • Klacht doorgeven over behandeling door ambtenaar of bestuurder

  Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u ontevreden bent over het contact dat u heeft gehad met een ambtenaar, afdeling of bestuurder. U kunt dit het beste eerst bespreken met de persoon met wie u contact heeft gehad. Bent u na dit gesprek niet tevreden of vindt u dit moeilijk? Neem dan contact op met een klachtencoördinator van de gemeente.

 • Ik doe (digitaal) mee-fonds aanvragen

  Voor inwoners met een uitkering of een laag inkomen is er het 'Ik doe mee fonds'. U kunt met het fonds deelnemen aan verschillende activiteiten of voorzieningen. Er geldt een vast bedrag per persoon. Voor elke volwassene is dat €150 per jaar en voor elk kind is dat €250. Om het fonds aan te vragen, vult u het PDF-formulier in. U kunt het formulier ook ophalen bij het Startpunt.

 • Eikenprocessierups

  In de maanden mei tot augustus maakt de eikenprocessierups nesten in eikenbomen. De brandharen van deze rups kunnen jeuk, bultjes en rode ogen veroorzaken. De gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen in bomen van de gemeente.

 • Ondergrondse containers voor de Nude

  We hebben ondergrondse containers voor restafval in de Nude geplaatst. Er komen nog 2 containers bij, op Schaepmanstraat 1-63 en Costerweg Hoogvliet. U brengt uw restafval voortaan naar 1 van deze ondergrondse containers. U opent de container gratis met uw afvalpas.