Zoekresultaat 1 - 10 van 398 resultaten

  • Informatie over panden en percelen

    Informatie opvragen of inzien uit een bouw-, milieu- of bodemdossier, bouwtekening of omgevingsvergunning. U kunt ook informatie opvragen over het omgevingsplan (eerder bestemmingsplan). Of stel een vraag over vergunningvrij bouwen zoals: plaatsen van een aanbouw, dakkapel, airco, erfafscheiding en mogelijkheden voor een mantelzorgwoning.

  • Gebruiksmelding

    In bepaalde gevallen bent u verplicht om een gebruiksmelding in te dienen voordat een gebouw in gebruik genomen kan worden. Dit heeft te maken met brandveiligheid. Deze gebruiksmeldingsplicht hangt af van de gebruiksfunctie van het gebouw, of van het aantal personen dat daarin tegelijk zal verblijven.

  • Melden ongewenst verhuurgedrag

    Sinds 1 juli 2023 is er de Wet Goed Verhuurderschap. Deze wet is er om ongewenst gedrag van verhuurders en verhuurbemiddelaars te voorkomen. Zoals te hoge borg vragen, oneerlijke servicekosten rekenen, discrimineren en intimideren. Ongewenst gedrag van particuliere verhuurders of verhuurbemiddelaars kunt u hier melden.

  • Starterslening koopwoning

    De gemeente Wijchen wil het starters op de koopwoningmarkt makkelijker maken om in de gemeente een woning te kopen.

  • Bouwen en verbouwen

    Voor bepaalde werkzaamheden aan of om een huis of bedrijfspand is een omgevingsvergunning nodig. De omvang van de werkzaamheid bepaalt de procedure.

  • Asbest verwijderen

    Voor het verwijderen en wegbrengen van asbest gelden strikte regels. Maak een melding of vraag een omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket

  • Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

    Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen van nieuwe of bestaande bouwwerken inzien? Neem contact op met de gemeente via het Omgevingsloket.

  • Omgevingsvergunning

    Voor bepaalde werkzaamheden heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen. In bepaalde gevallen mag u bouwen zonder een vergunning aan te vragen. Via het omgevingsloket online kunt u nagaan of u een omgevingsvergunning nodig hebt.

  • Omgevingstafel

    De Omgevingswet wil dat overheden zich inzetten om activiteiten in de fysieke leefomgeving mogelijk te maken. Dat kan via de Omgevingstafel. Als de gemeente uw plan wenselijk vindt, bespreken we uw idee daar.

  • Asbest verwijderen

    Asbest is kankerverwekkend materiaal. Daarom mag u niet zomaar asbest verwijderen. U moet eerst een sloopmelding doen voordat u begint met de werkzaamheden. Asbest kan voorkomen in: vlakke platen (gevels dakbeschot, rondom schoorstenen) vlakke gevelplaten met coating (decoratieve buitengevels, galerijen) schoorstenen of luchtkanalen (bij kachel of cv-installatie, ventilatiekanaal) bloembakken golfplaten (daken van schuren en garages) standleiding (afvoer toilet) brandwerend board (onder cv-ketels, wanden cv-kast, trapbeschot, plafonds) vinylzeil of oude vloerbedekking (asbesthoudende onderlaag) oude huishoudelijke apparaten