Zoekresultaat 1 - 10 van 609 resultaten

  • Schoolkosten, bijdrage

    Scholieren tussen de 18 en 30 jaar kunnen in sommige gevallen een tegemoetkoming in de schoolkosten krijgen van DUO.

  • Leerplicht

    Als ouder of verzorger moet u uw kind inschrijven op een school en u moet ervoor zorgen dat uw kind ook echt naar school gaat. Totdat uw kind twaalf jaar is, bent u als ouders of verzorgers verantwoordelijk voor het naar school gaan van uw kind. Daarna zijn de kinderen dat zelf ook.

  • Leerlingenvervoer

    Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Ouders en verzorgers moeten er zelf voor zorgen dat hun kinderen elke dag naar school kunnen. Meestal is dat geen probleem. Ouders lopen of fietsen met hun kinderen naar school en als ze wat ouder zijn, gaan ze zelf op de fiets of met de bus. Voor sommige kinderen is naar school gaan lastiger. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of door een grote afstand tussen hun school en hun huis. Deze kinderen komen mogelijk in aanmerking voor de regeling leerlingenvervoer van de gemeente Molenlanden.

  • Leerlingenvervoer

    Gaat uw kind naar het speciaal onderwijs? Of ligt de school ver van uw huis? Dan is vervoer naar en van school soms mogelijk. U moet dit aanvragen.

  • Leerlingenvervoer

    De meeste kinderen lopen of fietsen naar school. Als ouder/verzorger moet u er zelf voor zorgen dat uw kind veilig op school komt. Als de school te ver van huis ligt of als uw kind bijvoorbeeld een beperking heeft, kan het vervoer van en naar school een probleem worden. U komt dan mogelijk onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor de regeling leerlingenvervoer.

  • Scholieren computer

    Om geen achterstand te krijgen vindt de gemeente het belangrijk dat alle middelbare scholieren de beschikking hebben over goede digitale faciliteiten.

  • Begeleiding en advies over (passend) onderwijs

    Met een diploma op zak is een jongere beter voorbereid op de toekomst. Elk kind heeft recht op onderwijs. Kinderen gaan vaak vanaf 4 jaar naar school. Tussen de 5 en 18 jaar zijn jongeren verplicht om onderwijs te volgen, totdat ze een startkwalificatie hebben (Havo, vwo of mbo2 diploma). Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar kwalificatieplicht. Een leerplichtambtenaar van de gemeente houdt toezicht op de naleving van de leerplichtwet. Kunt u ondersteuning gebruiken bij problemen met schoolinschrijving, schoolgang, passend onderwijs of jeugdzorg? De leerplichtambtenaar helpt u bij het zoeken naar oplossingen in het recht op onderwijs.

  • Vrijstelling van leerplicht aanvragen

    Bij uitzondering krijgt uw kind vrijstelling van leerplicht. In de volgende gevallen kunt u vrijstelling van de inschrijving op een school aanvrage...

  • Leerlingenvervoer

    U kunt Wijkracht Hengelo op de volgende manieren bereiken: Telefoon: 074 – 20 20 800 Mail: entree@wijkrachthengelo.nl Website: www.wijkrachthengelo.nl Loop binnen bij de Wijkentree

  • Vergoeding leerlingenvervoer

    Ouders kunnen in bepaalde gevallen leerlingenvervoer aanvragen. De gemeente kijkt o.a. naar de reisafstand en de school waar het kind naartoe gaat.