Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Inschrijven voor een sociale huurwoning

    Als u op zoek bent naar een huurwoning, kunt u zich inschrijven als woningzoekende. U maakt dan kans op een sociale huurwoning. Deze woonruimte is vooral bedoeld voor mensen tot een bepaald inkomen. Als u meer verdient, komt u niet in aanmerking.

  • Kunst en cultuur

    Festivals, concerten, atelierroutes, theatervoorstellingen, exposities en evenementen. De Ronde Venen kent een breed cultureel aanbod. Wat is er te doen in De Ronde Venen? Uit in De Ronde Venen is de plek om te zien wat er te doen is op cultureel gebied Cultuurpunt Ronde Venen organiseert kunst- en cultuurlessen voor de gemeente, scholen, verenigingen en particulieren. Het cultuurpunt vertegenwoordigt de belangen van het culturele veld Cultuurhuis Abcoude geeft een overzicht van activiteiten en cursussen in Abcoude en Baambrugge. Provincie Utrecht Archief geeft een overzicht van activiteiten en cursussen in de regio Utrecht. Kunstuitleen De Ronde Venen heeft een kunstcollectie met werk van in de gemeente werkzame kunstenaars. Ook is er een overzicht van buitenkunst en monumenten in De Ronde Venen. Dit is gemaakt door Henk Butink. De foto's (hoge resolutie) staan op de website van de Historische Vereniging. Cultuurbeleid In de Cultuurnota 2024-2032 De Ronde Venen staan de ambities en doelen voor kunst, cultuur en cultuureducatie. Culturele organisaties die een activiteit, cursus of evenement willen organiseren, kunnen subsidie aanvragen. De voorwaarden hiervoor leest u in de beleidsregels kunst en cultuur. Download de Cultuurnota 2024-2032

  • Urgentie aanvragen voor een huurwoning

    Wanneer u onverwacht in een situatie terecht komt waardoor u dringend woonruimte nodig heeft, wordt verwacht dat u eerst zelf probeert een oplossing te zoeken. Lukt dat niet, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor urgentie. Voor de gemeente De Ronde Venen verzorgt Het Vierde Huis de kansadviesgesprekken en administratieve verwerking van urgentieaanvragen.

  • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen of verlengen

    U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Met dit paspoort kunt u ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in uw land van herkomst. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van de duur van uw verblijfsvergunning.

  • Bijzondere bijstand aanvragen

    Bijzondere bijstand is bedoeld voor bijzondere noodzakelijke kosten die u niet zelf kunt betalen. Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Of u bijstand krijgt, hangt af van uw inkomen en bezittingen.  Vraag bijzondere bijstand aan

  • Aangifte doen van overlijden van een pasgeboren kindje

    Is uw kindje overleden voordat u aangifte van geboorte heeft gedaan? U moet dan toch nog aangifte van geboorte doen, en aangifte van overlijden. De uitvaartverzorger mag deze aangiftes ook voor u doen. Aangifte van geboorte doet u in de gemeente waar uw kindje is geboren. Aangifte van overlijden doet u in de gemeente waar uw kindje is overleden. Inschrijving BRP (basisregistratie personen) Nadat u aangifte van geboorte hebt gedaan, is uw kindje automatisch opgenomen in de basisregistratie personen (BRP). De gegevens van uw kind staan dan bij uw persoonlijke gegevens op bijvoorbeeld MijnOverheid.nl. Kinderen die zijn geboren vanaf 1995 staan na geboorteaangifte automatisch ingeschreven in het BRP. Heeft u voor 1995 een kindje gekregen dat kort na de geboorte overleed? En wilt u dat uw kind in de BRP wordt opgenomen? U kunt dat alsnog regelen. Dat doet u in de gemeente waarin u woont.

  • Tweede Nederlands paspoort of zakenpaspoort aanvragen

    Als u vaak naar het buitenland gaat, kunt u een zakenpaspoort of tweede paspoort nodig hebben. Welke u nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie. Een zakenpaspoort heeft 66 pagina’s in plaats van 34. U heeft dan meer ruimte voor visums en stempels. Een tweede Nederlands paspoort kan nodig zijn als: u vaak landen bezoekt die een conflict met elkaar hebben uw paspoort vaak bij de ambassade ligt voor een visumaanvraag, terwijl u een andere reis wilt maken Nu een afspraak maken bij de gemeente

  • Structurele subsidie aanvragen

    Stichtingen, verenigingen en (onderwijs)instellingen in De Ronde Venen kunnen een jaarlijkse subsidie aanvragen voor activiteiten die aan positieve maatschappelijke effecten bijdragen. Het aanvragen van de jaarlijkse subsidie kan tussen 1 juni en 1 september in het jaar voorafgaand aan het jaar waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft.  Vraag een jaarlijkse subsidie aan

  • Studietoeslag aanvragen

    Veel studenten hebben een bijbaan om hun studie te kunnen betalen. Als student met een beperking kunt u dit niet altijd. Misschien kunt u een individuele studietoeslag krijgen.  Vraag individuele studietoeslag aan In deze video leggen we uit wat de studietoeslag is.

  • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

    Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Voldoet uw situatie aan de eisen? Dan hoeft u alleen maar een verklaring af te leggen dat u Nederlander wilt worden. Dit heet de optieverklaring. Daarna controleert de gemeente of u voldoet aan alle eisen. Zo ja, dan stuurt zij een uitnodiging voor de naturalisatieceremonie. U krijgt daar een optiebevestiging uitgereikt. En u moet de verklaring van verbondenheid afleggen. Daarna wordt u Nederlander. Komt u niet in aanmerking voor de optieprocedure? U kunt ook Nederlander worden door de naturalisatieprocedure. Kijk voor meer informatie op Nederlandse nationaliteit aanvragen via naturalisatie.