Zoekresultaat 1 - 10 van 81 resultaten

  • Gebruik achternaam veranderen

    U staat met uw eigen achternaam ingeschreven bij de gemeente. U kunt ervoor kiezen om een andere naam te gebruiken: als u gaat trouwen als u een geregistreerd partnerschap aangaat als u gaat scheiden

  • Bijzondere bijstand

    Soms krijgt u te maken met bijzondere kosten, zoals de kosten voor bewindvoering of een maaltijdvoorziening. Als u die niet zelf kunt betalen, kan de gemeente u misschien ondersteunen met bijzondere bijstand.

  • Eigen bijdrage leerlingenvervoer

    Volgt de leerling basisonderwijs en/of speciaal basisonderwijs? Dan betaalt u mogelijk een eigen bijdrage. Dit zijn de kosten van het openbaar vervoer van de eerste 6 kilometer naar school. De eigen bijdrage hangt af van de hoogte van uw gezamenlijke inkomen. 

  • Waarmerken kopie of afschrift

    Soms heeft u voor formele transacties een gewaarmerkt afschrift of gewaarmerkte kopie van een document nodig. Waarmerken betekent dat een kopie gelijk is aan het originele document. Het waarmerken van een diploma wordt niet bij de gemeente gedaan. Daarvoor kunt u terecht bij een notaris of bij Duo.

  • Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

    Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een gereserveerde parkeerplaats bij een woning met een verkeersbord met het kenteken van de auto erop.

  • Briefadres

    Een briefadres is het adres van iemand met wie u afspreekt dat deze uw post ontvangt en aan u doorgeeft. U blijft zo schriftelijk bereikbaar voor de gemeente en andere overheidsinstanties.

  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

    Een verklaring huwelijksbevoegdheid is een internationaal document dat soms nodig is als u wilt trouwen in het buitenland. Het document verklaart dat u volgens de Nederlandse wet met elkaar mag trouwen. Vraag goed na bij de buitenlandse instantie die uw huwelijk sluit, welke documenten zij van u nodig hebben. De verklaring huwelijksbevoegdheid kunt u alleen op afspraak aanvragen.

  • Taxatieverslag

    Op een taxatieverslag staan kenmerken van uw object en marktgegevens. U kunt hierbij denken aan kadastrale gegevens, het bouwjaar, de grootte en eventuele bijzondere kenmerken.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart is een document waarmee u binnen Europa kunt reizen. Daarnaast is het een document waarmee u zich in Nederland kunt legitimeren. Vanaf 14 jaar is iedereen dat verplicht. Tot en met 17 jaar is een identiteitskaart 5 jaar geldig. Vanaf

  • Reclameborden (tijdelijk)

    Er staan 125 vaste AO-reclamedisplays aan lichtmasten langs diverse wegen in de gemeente Doetinchem. Deze displays kunt u gebruiken voor het plaatsen van tijdelijke landelijke of regionale reclame. De reclamecampagnes mogen maximaal 14 aaneengesloten dagen duren.