Zoekresultaat 1 - 10 van 49 resultaten

 • Horecabedrijf beginnen

  Als u een horecabedrijf begint, heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf als u eten of (alcoholische) drank verkoopt om daar direct te gebruiken, of als u slaapplekken verhuurt. Bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of kantine heeft u een exploitatievergunning nodig. De vergunning is onbeperkt geldig totdat het horecabedrijf verandert van naam, rechtsvorm, plaats of eigenaar. Verandert er iets? Meld het binnen drie dagen bij de gemeente.

 • Alcoholwet ontheffing (artikel 35) aanvragen

  U wilt alcohol schenken en u heeft geen horecavergunning of u bent een horecaondernemer en wilt buiten het pand schenken, bijvoorbeeld tijdens een evenement? Vraagt u dan een ontheffing artikel 35 van de Alcoholwet aan. U hoeft geen horecaondernemer te zijn om deze ontheffing te kunnen krijgen.

 • Spandoek ophangen

  Voor het ophangen van een spandoek met reclame heeft u een omgevingsvergunning nodig.

 • Wegsleepregeling

  De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als uw voertuig overlast veroorzaakt, voor een gevaarlijke situatie zorgt of fout geparkeerd staat. Als uw auto is weggesleept, kunt u deze ophalen.

 • Alcoholvergunning aanvragen

  U begint een horecabedrijf of neemt een horecabedrijf over. U wilt er ook alcohol schenken. Dan hebt u een alcoholvergunning nodig. Dit is ook het geval als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt.

 • Bodemverontreiniging melden

  Bij bouwplannen voor bouwwerken waar mensen langer dan 2 uur per dag verblijven, zoals huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig voor de omgevingsvergunning. Een bodemtoets is een onderzoek naar vervuiling in de grond. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan de gemeente eisen dat sanering moet plaatsvinden. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd, een leeflaag wordt aangebracht of dat de verontreiniging wordt afgedekt.

 • Parkeervergunning voor werkzaamheden

  Heeft u een bouwbedrijf en moet u werkzaamheden uitvoeren in de binnenstad (buiten het voetgangersgebied) van Assen? Dan kunt u een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in het E-loket. U kunt dan onbeperkt parkeren op de straat, voor een speciaal tarief.

 • Afspraak maken

  Wij hebben verschillende balies waar u een afspraak kunt maken. Wilt u bijvoorbeeld een paspoort aanvragen? Dan kunt u digitaal een afspraak maken met onze balie Burgerzaken en Burgerlijke stand. Wilt u bouwen of verbouwen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze balie Bouwen en Wonen. Bekijk hieronder de openingstijden per balie.

 • Gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden

  Als u een tijdelijk bouwwerk gebruikt om veel mensen samen te brengen, moet dit brandveilig zijn. Voorbeelden van een tijdelijk bouwwerk zijn: een tent, een tribune of een podium.

 • Klachten, meldingen en bezwaren

  Bent u ontevreden over de gemeente Assen? Vind u dat u oneerlijk of niet netjes bent behandeld door de gemeente Assen? Dan kunt u een klacht indienen bij de onafhankelijke klachtencoördinator. Wij maken onderscheid tussen een melding, vraag, bezwaar of klacht. Op deze pagina leggen we de verschillen en de procedures uit.