Zoekresultaat 1 - 10 van 63 resultaten

 • Vervoersvoorziening

  Het kan zijn dat u door uw beperkingen problemen heeft om ergens naar toe te gaan. Bespreek allereerst uw situatie met familie, vrienden of buren. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Ook kunt u een beroep doen op het openbaar vervoer, de Cityline en vrijwilligers.  Wij kunnen met u meedenken bij het zoeken naar oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel, scootmobiel of een vervoerspas. Hiervoor betaalt u meestal wel een eigen bijdrage. Wij kunnen u vragen om een (medisch) onderzoek verricht door een eigen deskundige of door de Argonaut. Dit onderzoek kan nodig zijn om te beoordelen welke vervoersvoorziening in uw situatie noodzakelijk is. Blijkt uit (medisch) onderzoek dat een vervoersvoorziening nodig is? Dan bepaalt onze consulent of die van Argonaut welke vervoersvoorziening het meest geschikt is voor u. De volgende vormen zijn onder andere mogelijk:

 • Mantelzorg

  Zorg jij voor iemand uit je omgeving die langere tijd ziek is, een handicap heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg heel natuurlijk voelt. Zoals zorgen voor je kind of zieke ouder.

 • Rechtmatigheidsformulier invullen

  Krijg je een bijstandsuitkering en verandert er iets in je leefsituatie, inkomen of vermogen? Dan kan dit van invloed zijn op (de hoogte van) uw uitkering. Geef het daarom direct aan het Werkplein Drentsche Aa door. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.

 • Horecabedrijf beginnen

  Als u een horecabedrijf begint, heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf als u eten of (alcoholische) drank verkoopt om daar direct te gebruiken, of als u slaapplekken verhuurt. Bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of kantine heeft u een exploitatievergunning nodig. De vergunning is onbeperkt geldig totdat het horecabedrijf verandert van naam, rechtsvorm, plaats of eigenaar. Verandert er iets? Meld het binnen drie dagen bij de gemeente.

 • Starterslening aanvragen

  Starters een kans op de koopwoningmarkt geven, vinden we belangrijk. Daarom biedt onze gemeente de Starterslening. De Starterslening vult het verschil op tussen de prijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank. De Starterslening is altijd een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker. Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan zo soms tóch gekocht worden.

 • Ouderlijk gezag en voogdij aanvragen

  Ouderlijk gezag hebben, betekent dat u beslissingen mag nemen over uw kind. Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap en krijgt u een kind? Dan krijgen beide ouders automatisch het ouderlijk gezag. Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan kan de vader of de duomoeder ouderlijk gezag aanvragen. Een voogd krijgt het gezag over het kind als de ouders niet meer voor het kind kunnen zorgen. Bijvoorbeeld als beide ouders overlijden. Ouders kunnen iemand als voogd van hun minderjarige kind benoemen. Ook een rechter kan iemand als voogd aanwijzen.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Een adresonderzoek is een administratief onderzoek. De gemeente onderzoekt of de mensen die ingeschreven staan op het adres daar ook wonen. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen. Staat er iemand op uw adres ingeschreven, maar woont hij/zij niet bij u? Dan kunt u misschien geen huurtoeslag krijgen. Ook kan een persoon die onterecht op een adres staat ingeschreven fraude plegen. Bijvoorbeeld door toeslagen aan te vragen. Het gebeurt ook weleens dat instanties vragen om een adresonderzoek als zij adresgegevens uit de basisregistratie personen gebruiken. Het onderzoek duurt maximaal 3 maanden.

 • Spandoek ophangen

  Voor het ophangen van een spandoek met reclame heeft u een omgevingsvergunning nodig.

 • Wegsleepregeling

  De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als uw voertuig overlast veroorzaakt, voor een gevaarlijke situatie zorgt of fout geparkeerd staat. Als uw auto is weggesleept, kunt u deze ophalen.

 • Alcoholvergunning aanvragen

  U begint een horecabedrijf of neemt een horecabedrijf over. U wilt er ook alcohol schenken. Dan hebt u een alcoholvergunning nodig. Dit is ook het geval als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt.