Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Medisch afval

  Heb je extra afval door een medische aandoening? Bijvoorbeeld door wondverzorging of dialyse? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwe regeling voor medisch afval. Deze regeling houdt in dat je een extra container van 240 liter ontvangt. De container wordt een keer in de twee weken geleegd.

 • Container, restafval en gft

  Wij halen het restafval (de grijze container) en het groente-, fruit- en tuinafval (de groene container) aan huis op. Wil je weten op welke dag wij jouw grijze of groene container legen? Kijk dan in de AfvalWijzer.

 • Meld je aan voor de nieuwsbrief

  De gemeente Boxtel heeft een digitale nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt een keer per week verstuurd via e-mail. In de nieuwsbrief vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten, evenementen, bekendmakingen en wegwerkzaamheden.

 • Inrit of uitrit maken of veranderen

  Het maken of veranderen van een inrit kan gevolgen hebben voor de omgeving. Voor het maken of veranderen van jouw inrit hoef je in de gemeente geen vergunning aan te vragen. Wel moet je een melding doen.

 • Wet kwaliteits­borging voor het bouwen

  Vanaf 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet. De Omgevingswet knipt de bouwvergunning op in twee delen: het ruimtelijke en technische bouwen. Ruimtelijk bouwen gaat over of je op een bepaalde plek mag bouwen. Technisch bouwen gaat over of je bouwplan voldoet aan de bouwtechnische voorschriften.

 • Evenementen­kalender

  Via deze pagina vind je meer informatie over evenementen in onze gemeente.

 • Papier en karton

  Verenigingen uit de buurt halen het oud papier en karton bij jou aan huis op. In de afvalkalender zie je op welke dagen zij het papier en karton ophalen. Je kunt het oud papier en karton ook gratis inleveren bij de milieustraat.

 • Inburgeren en de participatie­verklaring

  Inburgeren betekent dat je de Nederlandse taal leert spreken en de Nederlandse samenleving leert kennen. De participatieverklaring is een onderdeel van de inburgering. Je krijgt een participatieverklaring als je weet wat belangrijk is in Nederland, hoe we in Nederland met elkaar omgaan en waarom we dat zo doen.

 • Bezwaar, klacht of aansprakelijk stellen

  Ben je het niet eens met een besluit? Vind je dat een ambtenaar of bestuurder jou 'niet netjes' heeft behandeld? Of heb je schade en vind je dat wij hier verantwoordelijk voor zijn? Op deze pagina lees je wat je in deze gevallen kunt doen.

 • Snoeihout

  Je kunt je snoeihout inleveren bij de milieustraat. Ook kun je het aan huis op laten halen.