Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Woning splitsen of omzetten naar kamers

  Het is mogelijk om een bestaande woning te splitsen, om er bijvoorbeeld appartementen van te maken of studentenkamers. Hiervoor moet u een

 • Scootmobiel voor langere tijd lenen

  Een scootmobiel kan u helpen om u te verplaatsen in uw woonomgeving. Er zijn 2 mogelijkheden: u leent een scootmobiel voor langere tijd. U betaalt hiervoor maandelijks een bijdrage aan de gemeente. Of u leent een scootmobiel voor korte tijd via de scootmobieluitleen bij u in de buurt (een hele of halve dag). Dit is gratis.  

 • Demonstratie of betoging houden

  Iedereen mag een betoging of demonstratie organiseren. Het is wel verplicht om dit minstens 48 uur van tevoren bij de gemeente te melden. Het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee. Zo kunnen op tijd veiligheidsmaatregelen genomen worden.

 • Inzage bouwdossier

  De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen bij het GemeenteLoket als het een bouwplan van 1996 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt. De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen en bij het GemeenteLoket inzien als het een bouwplan van 1995 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt.

 • Rijbewijs

  Uw rijbewijs is het bewijs dat u een motorvoertuig mag besturen. Op uw rijbewijs is aangegeven welke categorie(ën) voertuig(en)u mag besturen. Voor elk voertuig geldt een andere rijbewijscategorie. Meer informatie hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl. Een rijbewijs met de categorie A, A1, AM, B, BE of B is 10 jaar geldig. Een rijbewijs met de overige categorieën C, C1, D, D1 en/of E is 5 jaar geldig. Als u ouder bent dan 65 kan een kortere geldigheid van toepassing zijn. Meer informatie hierover vindt u op www.cbr.nl.

 • Trouwen in het buitenland, verklaring

  U kunt als Nederlander in het buitenland trouwen. Het land waar u wilt trouwen, kan om toestemming van uw gemeente vragen. De gemeente kan daarom een 'verklaring van huwelijksbevoegdheid' of een 'ongehuwdverklaring' voor u maken. Een verklaring van huwelijksbevoegdheid is 6 maanden geldig. Hoelang een ongehuwdverklaring geldig is, verschilt per land.

 • Parkeervergunning voor bewoners

  In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren en/of parkeren voor vergunninghouders. De tarieven en voorwaarden verschillen per wijk. Kies uw wijk om een parkeervergunning aan te vragen. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. U kunt hier ook online het kenteken van uw parkeervergunning wijzigen of uw vergunning opzeggen.

 • Verhuizen vanuit het buitenland naar Maastricht

  Als u in het buitenland woont en terug wil verhuizen naar Nederland, schrijft u zich in bij de gemeente waar u gaat wonen. Het betreft een hervestiging wanneer u al eerder in Nederland heeft gewoond of als u naar het buitenland bent verhuisd na oktober 1994.