Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Bouwen of verbouwen

    Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hoe u kunt nagaan of u een vergunning moet aanvragen en wat u daarvoor moet doen.Nieuwe regelsVanaf 1 januari 2024 is er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Daardoor zijn de bouwregels veranderd. De Omgevingswet knipt de vergunning op in 2 delen:

  • Klachten over behandeling door ambtenaar of bestuurder

    Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Of vindt u dat u niet behoorlijk behandeld bent door een medewerker of bestuurder? U kunt hierover een klacht indienen.Zo werkt hetU kunt een klacht indienen als u vindt dat een persoon u onbehoorlijk heeft behandeld. Een klacht over de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, kunt u doorgeven op de pagina Meldingen.U kunt uw klacht op 2 manieren indienen:

  • Aanpassen of verbouwen monument

    Bent u eigenaar van een monument en wilt u het monument aanpassen of verbouwen? Voor wijzigingen of uitgebreid werk aan de binnen- of buitenkant van monumenten is vooraf een omgevingsvergunning verplicht. En in sommige gevallen is ook bouwhistorisch onderzoek nodig. Bijvoorbeeld bij het verwijderen van dakpannen, het aanbrengen van isolatie aan de binnenkant van de wanden, het vervangen van glas door monumentglas of dubbel glas, of het in een andere kleur schilden van (delen) van de gevel.