Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Afwijken Omgevingsplan (voorheen Bestemmingsplan)

    In het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) staan regels over het gebruik van de grond en van de gebouwen die daarop staan. Het gaat altijd over een bepaald gebied. Het omgevingsplan biedt u antwoord op vragen zoals: -Mag in het gebied gebouwd of verbouwd worden? -Hoe groot mogen de aanwezige bouwwerken zijn? -Hoe mag een stuk grond gebruikt worden? -Mogen wegen worden aangelegd? -Mogen bedrijven zich vestigen in het gebied? Gaat u (ver)bouwen binnen Edam-Volendam of u wilt het gebruik van uw grond of gebouw veranderen? Dan is het raadzaam om vooraf het betreffende omgevingsplan in te zien. Hierin staan alle regels die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving. Wilt u grond of gebouwen anders gebruiken dan in het omgevingsplan staat? Wilt u een bouwwerk groter maken dan het omgevingsplan toestaat? Dan kunt u de gemeente vragen het omgevingsplan aan te passen of af te wijken van het omgevingsplan. Dit kunt u doen door een aanvraag omgevingsvergunning in te dienen. Wij raden u echter aan eerst een vooroverleg in te dienen.

  • College van B en W

    De leden van het College van B&W zijn telefonisch of per e-mail bereikbaar via het bestuurssecretariaat.

  • Woo-verzoek indienen

    Woo is de afkorting van Wet open overheid. Deze wet regelt het recht op informatie over bijna alles wat de overheid doet. Dat geldt dus ook voor de gemeente. De gemeente Edam Volendam maakt al veel informatie openbaar over beleid en uitvoering. Deze informatie staat op deze website op categorie ingedeeld of op de Overheid.nl. Vindt u hier niet (precies) wat u zoekt? Dan kunt u  een informatieverzoek of een Woo-verzoek doen. Een informatieverzoek doet u als u informatie wilt die alleen voor uzelf belangrijk is. Heeft u informatie van ons nodig? Mail dan naar ons e-mailadres: info@edam-volendam.nl. De informatie die we u sturen maken we niet openbaar. Een Woo-verzoek wordt wél openbaar.

  • Sportaccommodaties huren

    In onze gemeente kunt u meerdere sportaccommodaties huren. Wij verhuren deze aan sportverenigingen, (sport)scholen en particulieren die willen sporten. U kunt een sporthal, sportzaal of gymzaal huren voor één of meerdere keren of voor een heel seizoen. Het seizoen loopt van september tot en met juli. Wilt u een sporthal, sportzaal of gymzaal huren? Dan moet u dat minimaal drie uur van tevoren doen via het reserveringssysteem. Wij maken gebruik van een online verhuursysteem. Via dit platform kunt u heel simpel een sportaccommodatie reserveren. En deze kunt u ook direct betalen via IDEAL. Reserveert u voor de eerste keer een zaal? Dan moet u zich registreren. Wij moeten deze registratie goedkeuren. Daarna kunt u verder met uw boeking. De goedkeuring van uw registratie is éénmalig. LET OP: in het weekend vinden geen goedkeuringen plaats.

  • Zienswijze (mening) indienen ontwerpplan of -besluit

    Bent u het niet eens met een ontwerpplan of ontwerpbesluit van de gemeente? Dan kunt u uw mening geven. Dit heet een zienswijze. U kunt bijvoorbeeld een zienswijze indienen als u niet akkoord gaat met een nieuw plan voor de bouw van woningen. U kunt via de oranje knop uw zienswijze digitaal indienen met uw DigiD. Dit doet u tijdens de zes weken dat het plan ter inzage ligt.

  • Ondergrondse containers

    Informatie over ondergrondse containers en het toegangspasje.

  • Nadeelcompensatie (voorheen planschade)

    Het kan zijn dat u schade heeft door een (bouw)project of een besluit van de gemeente Edam-Volendam. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot vermindert of uw onderneming loopt omzet mis. U kunt dan mogelijk in aanmerking komen voor nadeelcompensatie. Wat is nadeelcompensatie? De gemeente Edam-Volendam neemt maatregelen in het algemeen belang, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een weg. Deze maatregelen kunnen ook nadelige gevolgen hebben voor individuele burgers of bedrijven. Wanneer u onevenredig wordt getroffen door zo’n maatregel kunt u een vergoeding aanvragen. Deze vergoeding heet nadeelcompensatie.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders. Maar het kan ook de heffingsambtenaar zijn als het om een belastingaanslag gaat. Wilt u bezwaar maken tegen een besluit? Dien dan een bezwaarschrift in. Dit kan digitaal met DigiD of schriftelijk met een brief of met het afdrukformulier.

  • Dorps- en wijkraden Edam-Volendam

    Heeft u in uw buurt een dorpsraad of wijkraad? Dan vragen wij u contact met hen op te nemen voor steun van uw idee. Subsidie aanvragen kan via onderstaande knop. Lees hieronder op de pagina wat u nodig heeft voor deze aanvraag.