Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Windenergie

    In de windvisie staan de voorwaarden waaronder we willen meewerken aan de plaatsing van windmolens.

  • Handhaving in strijd met de woningbestemming

    Hieronder leest u een verkorte versie van het verzoek en besluit.

  • Inkoop en aanbestedingen

    De gemeente Culemborg is bij het inkopen van diensten, leveringen en werken, gebonden aan (Europese) aanbestedingsregels. Die bepalen dat voor een levering, dienst of werk boven een bepaald bedrag een aanbesteding uitgeschreven moet worden.

  • Proces Stedelijke Ontwikkeling

    Heeft u een idee voor een woningbouwproject in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld voor de transformatie van een kantoorpand, het bouwen van woonhuizen of een appartementencomplex? Dan kunt u daarvoor met behulp van het intakeformulier uw initiatief indienen. De gemeente Culemborg toetst dan of zij uw initiatief wenselijk vindt. Vindt de gemeente dat wenselijk, dan kunt u aan de slag.

    Op welke wijze u aan de slag kunt gaan, hangt vervolgens af van de aard van uw initiatief. Voor verschillende typen woningbouwinitiatieven heeft de gemeente Culemborg namelijk verschillende processen ontwikkeld: het proces Ruimtelijke Ordening en het proces Stedelijke Ontwikkeling. De gemeente geeft aan welk proces u moet volgen. Dit is onder meer afhankelijk van de grootte van uw initiatief, hoe gevoelig het initiatief kan liggen en de hoeveelheid openbaar gebied die door het initiatief ontstaat. 

  • Laadpalen

    Hoe vraagt u een laadpaal aan? Waar staan openbare laadpunten? En hoe maakt u als marktpartij onderdeel uit van de Culemborgse laadinfrastructuur?

  • Parkeerplaatsen

    In een gedeelte van de stad geldt betaald parkeren. Er zijn ook gratis parkeerplaatsen. En aparte regels voor grote voertuigen.

    Vanaf 1 januari 2025 veranderen de tarieven voor parkeren, vergunningen en inrijontheffingen. Bekijk de wijzigingen op de pagina Parkeertarieven.

  • Commissie bezwaarschriften

    De gemeenten Culemborg en Tiel hebben een gezamenlijke bezwarencommissie. De bezwarencommissie adviseert het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester of de gemeenteraad over uw bezwaarschrift. De commissie bestaat uit onafhankelijke deskundigen en bekijkt of de gemeente een goed besluit heeft genomen.