Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • College van B en W

    De leden van het College van B&W zijn telefonisch of per e-mail bereikbaar via het bestuurssecretariaat.

  • Milieustraten (Afvalinzamelstations)

    Een milieustraat is een plek waar u uw afval naartoe kunt brengen. Milieustraten, in onze gemeente ook wel afvalinzamelstations genoemd, zijn bedoeld voor afval dat u moet scheiden en dat de gemeente niet bij u ophaalt. Zoals elektrische apparaten, grofvuil, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval.

  • Inwonersparticipatie Edam-Volendam

    Wij vinden het belangrijk onze inwoners te betrekken bij hun woon- en leefomgeving. Goede ideeën van inwoners willen wij graag faciliteren en ondersteunen. Bijvoorbeeld het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis, een nieuwe voetbalkooi of een ontmoetingsplek voor jongeren. We willen mensen van alle leeftijden aanmoedigen om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de straat, de buurt, wijk of stad. Ook doen we graag een beroep op inwoners om mee te denken over plannen en projecten die hun woon-en leefomgeving raken. Participatie van inwoners en organisaties zorgen voor betere oplossingen. U leest hier meer informatie over de mogelijkheden, welke participatieprojecten er zijn, hoe u kunt meepraten. En/of hoe u een aanvraag kunt doen en subsidie kunt krijgen.

  • BSL Online

    BSL Online maakt het voor inwoners van onze gemeente mogelijk om formulieren voor het sociaal domein moeiteloos digitaal in te dienen. U kunt in BSL Online altijd, overal en met verschillende apparaten zoals uw mobiel, laptop, computer of tablet zelf een formulier indienen. U heeft hiervoor uw DigiD of dat van uw kind nodig. Na het indienen kunt u de status altijd volgen. In BSL Online is ook een onderdeel 'mijn gegevens' opgenomen. Hierin kunt u een gedeelte van uw persoonsgegevens bekijken en eventueel gemakkelijk wijzigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw e-mailadres, telefoonnummer en/of IBAN-nummer.

  • Grofvuil

    U kunt uw grofvuil, bouw- en sloopafval naar een van onze milieustraten (ook wel afvalinzamelstations genoemd) brengen. Voor een particulier is dit gratis. Grofvuil van inwoners uit Edam, Volendam en de Purmer halen we op volgens het ophaalschema. Grofvuil van inwoners uit Beets, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder haalt het bedrijf GP Groot op. U kunt grofvuil melden via onderstaand formulier of telefonisch. GP Groot plant dan de ophaaldag in.

  • Verantwoording subsidie

    Heeft u subsidie ontvangen voor uw activiteiten? Dan bent u meestal verplicht om een verzoek tot verantwoording in te dienen. Subsidies van € 5000,- of meer moet u in ieder geval verantwoorden. Voor jaarsubsidies dient u de verantwoording uiterlijk 1 juni na afloop van het betrokken jaar in. Voor incidentele subsidies doet u dit uiterlijk acht weken nadat de laatste activiteit heeft plaatsgevonden. Er zijn wel uitzonderingen. Afhankelijk van de bepalingen, op genomen in de per beleidsveld opgenomen verschillende subsidieregelingen, kunnen bepaalde subsidies direct worden vastgesteld. In die gevallen hoeft u geen verzoek tot verantwoording in te dienen. Verzoeken via e-mail worden als NIET officieel verzoek beschouwd.

  • Gevonden en verloren voorwerpen

    U kunt in het Stadskantoor een gevonden voorwerp aangeven en inleveren. Dit kan tijdens openingstijden van 08.30 tot 16.30 uur. Het verlies van een voorwerp kunt u registreren via het registratieformulier.

  • Subsidie van aanvraag tot verantwoording

    Hoe vraagt u subsidie aan en hoe gaat het verder met uw aanvraag?

  • Dorps- en wijkraden Edam-Volendam

    Heeft u in uw buurt een dorpsraad of wijkraad? Dan vragen wij u contact met hen op te nemen voor steun van uw idee. Subsidie aanvragen kan via onderstaande knop. Lees hieronder op de pagina wat u nodig heeft voor deze aanvraag.