Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Bekendmaking besluit op- en herbegraven

    De burgemeester van de gemeente Molenlanden; gelezen het voorstel over bovenstaand onderwerp; gelet op artikel 29 van de Wet op de lijkbezorging; besluit: vergunning te verlenen voor het opgraven van de stoffelijke resten van wijlen de heer L.C. Hokke uit algemeen graf vak A nummer 232 op de algemene begraafplaats in Streefkerk en deze herbegraven in de door de familie nieuw te kopen particulier graf op dezelfde begraafplaats, waarbij één en ander conform de richtlijnen gesteld in de Handleiding opgraven en ruimen, genoemd onder stap B1 t/m B15 worden uitgevoerd door een hierin gespecialiseerd bedrijf. De stoffelijke resten van wijlen U. Bakker en J. Streef-Molenaar uit hetzelfde graf ter aarde te bestellen in het verzamelgraf op de begraafplaats in Streefkerk. Bleskensgraaf, 19 augustus 2019 Namens de burgemeester, C. van der Wulp-van den Berg Besluit op- en herbegraven stoffelijke resten Bezwaar Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, bij voorkeur, via www.molenlanden.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Het bezwaarschrift dient op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: · Uw naam en adres; · De datum waarop u het bezwaarschrift geschreven hebt; · Een omschrijving van het besluit waar uw bezwaar zich tegen richt; · Het zaaknummer van het besluit; · De gronden waarop uw bezwaar berust. Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Daarom kunt u eventueel om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden.

  • Zelfstandig stemmen met een visuele beperking

    Sliedrecht is één van de twaalf gemeentes in Nederland, waar mensen met een visuele beperking zelfstandig kunnen stemmen. Dus zonder hulp van een begeleider. Dit gaat met speciale apparatuur met koptelefoon. Inwoners van Molenlanden kunnen hier ook gebruik van maken! Hoe werkt het voor Molenlandse kiezers? Inwoners van Molenlanden met een visuele beperking vragen een kiezerspas aan bij de gemeente. Op woensdag 17 maart kunnen zij met deze kiezerspas zelfstandig stemmen met behoud van stemgeheim. Waarom zelfstandig stemmen? Als u een visuele beperking hebt, hebt u het recht om zelfstandig, met behoud van het stemgeheim, uw stem uit te brengen. Net als ieder ander in Nederland. Zelfstandig kunnen stemmen is een belangrijk onderdeel van het VN-verdrag Handicap dat Nederland in 2016 heeft ondertekend. Het recht om uw stem in het geheim te kunnen uitbrengen is bovendien vastgelegd in de Kieswet. Hoe werken de stemmal en de soundbox? Het stembiljet wordt in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via desoundbox met koptelefoon krijgt u te horen welke partijen en kandidaten op de lijst staan. U hoort ook het nummer van de gewenste partij en van de kandidaat op wie u wilt stemmen. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat vindt u door, onder de gewenste partij, gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u het gewenste vakje rood. Ook mensen met een visuele beperking die niet in Sliedrecht wonen, kunnen met deze methode in één van de deelnemende gemeenten hun stem uitbrengen. Stembureau Sliedrecht Het stembureau in Sliedrecht waar mensen met een visuele beperking zelfstandig kunnen stemmen is in het gemeentekantoor aan de Industrieweg 11 te Sliedrecht.

  • Uitkoopregeling

    Op 1 januari 2017 trad de ministeriele uitkoopregeling in werking voor woningen onder hoogspanningsleidingen. De gemeente Molenlanden koopt ter uitvoering van deze regeling woningen aan die loodrecht onder een hoogspanningsverbinding liggen. De regeling verplicht de gemeente om de woonbestemming van deze woningen te verwijderen. De regeling liep tot 1 juli 2022. Het project is nu (maart 2023) in een volgende fase terecht gekomen: de uitvoeringsfase. Participatietraject Om de aangekochte percelen/woningen een nieuwe bestemming te geven is een participatietraject doorlopen. Buurtbewoners zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor een werkgroep. Deze werkgroep kwam op 28 oktober 2019 voor het eerst bij elkaar. Tijdens deze sessie heeft de werkgroep ideeën aangedragen. Stedenbouwkundig adviesbureau Wissing en de gemeente hebben deze ideeën uitgewerkt in een aantal analyses en een ‘ingrepenkaart’. Na verschillende sessies heeft het college van Molenlanden de ingrepenkaart op 15 december 2022 vastgesteld. Hieronder vindt u de vastgestelde ingrepenkaart. Kaarten en afbeelding getoond op werkgroepsessie 9 januari 2020. Bijwerkte kaart naar aanleiding van resultaten werkgroep sessie 9 januari 2020. Definitieve ingrepenkaart 15-12-2022 De ingrepenkaart biedt de basis voor de uitwerking in een inrichtingsschets. Deze wordt op dit moment uitgewerkt en op korte termijn aan de buurt gepresenteerd. Selectie aannemer en start uitvoering In de afgelopen periode heeft de gemeente een aanbestedingsprocedure doorlopen om een aannemer te selecteren voor de uitvoering. De aanbesteding is gewonnen door Bork Sloopwerken in Stuifzand. Bork werkt hierin samen met Bouwbedrijf Damsteegt uit Nieuw-Lekkerland. Partijen zijn gestart met de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Zodra de planning bekend is, leest u deze op hoofdlijnen op deze pagina. De tijdelijke bewoners zijn inmiddels vertrokken. Dit maakt de weg vrij voor een spoedige start van de werkzaamheden. Meer informatie of vragen In gemeente Molenlanden was de uitkoopregeling voor woningen onder hoogspanningsverbindingen op 43 woningen van toepassing. Er zijn in totaal 28 woningen aangekocht. Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid. Voor vragen over de toepassing van de regeling binnen de gemeente Molenlanden kunt u contact opnemen via ons algemene telefoonnummer: 088 75 15 000 of per e-mail: uitkoopregeling@jouwgemeente.nl.