Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

 • Ecologische bermen

  Van gazon en berm naar bloemrijke velden. In een ecologische berm groeien verschillende soorten grassen en bloemen. In de zomer zorgt een ecologische berm voor voedsel voor insecten. In de winter zorgt de berm voor overwinteringsplaatsen. Doordat er meer insecten voorkomen, is er meer voedsel voor vogels. Door de variatie van verschillende soorten planten ontstaan geschikte voedings- en schuilplaatsen.

 • Gemeentearchief

  Het gemeentearchief bevat alle oude en nieuwe administratieve handelingen van de gemeente. Naast historische informatie over de gemeente, bevat het archief ook archieven van organisaties en privé personen.

 • Garantstelling visum kort verblijf

  Komt iemand uit het buitenland logeren en heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan hebt u een garantstelling of logiesverstrekking nodig met een gelegaliseerde handtekening. U staat dan namelijk financieel garant voor deze persoon.

 • Algemene Inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten 2023

  Deze algemene inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de Offerteaanvraag en Overeenkomsten met betrekking tot Leveringen en Diensten.

 • Registratie levenloos geboren kind

  Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kind registreren in de Basis Registratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Met deze registratie wordt uw levenloos geboren kind bijgeschreven op uw persoonslijst in de BRP. Registratie gebeurt alleen op uw verzoek en is niet verplicht.

 • Huishoudelijke ondersteuning

  Soms lukt het iemand met een ondersteuningsvraag niet het huis schoon te houden, ondanks de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor hulp kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. Het centraal administratie kantoor (CAK) int de eigen bijdrage.

 • Voorzieningen voor iedereen

  De gemeente heeft een aantal algemene voorzieningen waarvan iedereen gebruik kan maken. U hoeft hiervoor geen aanvraag bij de gemeente in te dienen; u kunt de zorg rechtstreeks regelen. Soms betaalt u een eigen bijdrage.

 • Vroeg Eropaf, samen geldzorgen aanpakken!

  In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens moeite om iedere maand rond te komen. Snelle hulp bij dit soortproblemen kan veel ellende voorkomen. De gemeente wil graag iedere inwoner met geldzorgen helpen. Gratis en vrijblijvend. Daarnaast zoekt de gemeente ook zelf contact met inwoners die moeite hebben om hun rekeningen voor huur, energie, water of de zorgverzekering te betalen. Onze hulp bij geldproblemen noemen we Vroeg Eropaf.

 • Antireclamesticker

  Wilt u geen ongeadresseerde reclame en/of huis-aan-huis bladen meer ontvangen? Haal dan een nee/ja of nee/nee sticker in het gemeentehuis en plak deze op uw brievenbus.

 • Adviseurs voor ondernemers

  Onze adviseurs zijn de contactpersonen tussen ondernemers en de gemeente. U kunt bij hen terecht met uw vragen en wensen over ondernemen in Noordoostpolder. Zij geven u advies over het starten en uitbreiden van een bedrijf, het aanvragen van vergunningen en subsidies en bedrijfslocaties.