Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking.

    Heeft u vragen over jeugdhulp voor kinderen tot 18 jaar, bel dan met het jeugdteam Gorinchem, telefoon (088) 892 89 61.

    Spoed

    • Levensbedreigende situatie? Bel 112
    • Spoedeisende hulp voor jeugd nodig, of melden van huiselijk geweld of kindermishandeling ? Bel de Crisisdienst via 0800 – 1471. Zij zijn 24/7 beschikbaar.

    Informatie

    • Informatie en tips vindt u op Opvoeden.nl. Op die website staat ook informatie voor kinderen en jongeren. 

    Vertrouwenspersoon in de jeugdhulp

    Ben je niet tevreden over de hulp die je krijgt van het jeugdteam, de gemeente of een jeugdhulpaanbieder? Neem contact op met Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).

    Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, hebben recht op een gratis en onafhankelijke vertrouwenspersoon.  De vertrouwenspersoon informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het jeugdteam.

    Cliëntervaringsonderzoek Jeugd

    Jaarlijks voert gemeente Gorinchem vanuit de Jeugdwet een cliëntervaringsonderzoek uit. Het doel hiervan is te achterhalen hoe jongeren en/of hun ouders/verzorgers de dienstverlening en ontvangen zorg en/of ondersteuning ervaren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ZorgfocuZ.

  • Eenzaamheid

    In Gorinchem voelt bijna 44% van de inwoners zich weleens eenzaam. Ongeveer 13% van onze stadsgenoten is zelfs vaak eenzaam.

    Mensen ontmoeten

    In september vindt de Kom Erbij week plaats. Naast de speciale Kom Erbij - activiteiten zijn er het hele jaar door activiteiten waar u mensen kunt ontmoeten. Kijk op www.samengorinchem.nl wat er allemaal te doen is. Komt u er niet helemaal uit? De medewerkers bij het Welzijnspunt in het stadhuis van de gemeente kijken graag met u mee.

    Jongeren

    Eenzaamheid onder jongeren is een steeds groter wordend probleem. Er zijn veel plekken in Gorinchem waar er aandacht is voor de jongeren. Kijk eens zelf of wijs jongeren op www.samengorinchem.nl. Daar staat bijvoorbeeld het aanbod van jongerenwerk The Mall, de activiteiten van Boukie of het sportaanbod van Gorinchem Beweegt.

  • Crisis of nood

    Bij een crisis- of noodsituatie kunt u politie, brandweer of ambulance bereiken via het Alarmnummer 112.

    • Geen spoed, wel politie? Bel dan 0900 - 8844
    • Geen spoed, wel brandweer? Bel dan 0900 - 0904

    Gezondheid

    Heeft  u een (dringende) vraag heeft op het gebied van (gezondheids-)zorg , bel dan uw huisarts of buiten kantoortijden de huisartsenpost Gorinchem: (0183) 64 64 10.

    Psychische nood

    Crisislijn met 24 uurs bereikbaarheidsdienst: 0900-8440

    Crisisdienst Zuid Holland Zuid

    Ernstig en acuut hulp nodig? Veilig Thuis en anderen hebben een gezamenlijke crisisdienst bij (o.a.) relationeel gebied, huiselijk geweld, verwaarlozing, kindermishandeling en eenzaamheid.

    Deze dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar onder telefoonnummer 0800-1471

    Meldpunt Zorg en Overlast

    Maakt u zich ernstig zorgen maakt om iemand in uw directe omgeving die mogelijk een gevaar is voor zichzelf of zijn omgeving?  Dan kunt u dit melden bij het Meldpunt Zorg en Overlast van de GGD Zuid-Holland Zuid. Het Meldpunt is van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 078 7703481 of per mail via meldpuntzorgenoverlast@ggdzhz.nl

    Huiselijk geweld en kindermishandeling (Veilig Thuis)

    Vermoed u in de omgeving huiselijk geweld of kindermishandeling? Of heeft u hier zelf mee te maken? Organisatie Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid biedt hulp. U kunt anoniem contact met de organisatie leggen. Als u belt krijgt u een medewerker aan de lijn die luistert naar uw verhaal, vragen stelt en vragen beantwoordt. De medewerker kijkt samen met u of er iets is wat u zelf kunt doen. En kan tips en adviezen geven.

    Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid is te bereiken via:

    Huisverbod

    De burgemeester kan bewoners een tijdelijk huisverbod opleggen als er huiselijk geweld is of dreigt. Iemand die huiselijk geweld pleegt, mag dan 10 dagen zijn of haar woning niet in. Ook mag hij of zij dan geen contact opnemen met de partner of de kinderen. Een ‘afkoelperiode’ dus. In deze afkoelperiode krijgen de slachtoffers van het huiselijk geweld hulp aangeboden. Ook diegene die uit huis is geplaatst, krijgt hulp aangeboden. Is de dreiging van huiselijk geweld niet binnen deze 10 dagen afgenomen, dan kan de burgemeester het huisverbod met maximaal 18 dagen verlengen.

    Meldcode professionals

    Iedereen die werkt met kinderen of volwassenen, moet werken met een meldcode. Hierin staat wat een professional het beste kan doen als hij of zij mishandeling vermoedt. De Rijksoverheid geeft meer informatie over de meldcode.

    Ondersteuning voor dak- en thuislozen

    Bent of kent u iemand die dak- of thuisloos is of dreigt te worden? Dan kunt u in Gorinchem snel geholpen worden.

  • Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz)

    Sinds 1 januari 2020 geldt de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz). In de Wvggz is geregeld dat iedere inwoner bij een gemeentelijk meldpunt een melding kan doen als hij of zij van mening is dat iemand (verplichte) psychische zorg nodig heeft.