Zoekresultaat 1 - 10 van 45 resultaten

 • Bezwaar tegen beslissing gemeente

  Je bent het niet eens met een beslissing van de gemeente en bij het besluit is aangegeven dat je hier bezwaar tegen kunt maken. De gemeente kijkt dan nog een keer naar een genomen beslissing. Bezwaar maken is kosteloos.

 • Brandveilig gebruik van een gebouw

  In een gebouw waar veel mensen verblijven, gelden regels voor de brandveiligheid. Als eigenaar of uitbater van zo’n gebouw moet je daarom soms een gebruiksmelding bij de gemeente indienen. Bijvoorbeeld als het gaat om een hotel, verpleeghuis, een school of een pand waarin kamers verhuurd worden.

 • Rijbewijs

  Je wilt een rijbewijs aanvragen of vernieuwen. Het aanvragen en afhalen gaat alleen op afspraak. Vergeet niet om ook een afspraak te maken voor het afhalen van je rijbewijs.

 • Gemeentelijke belastingen

  Op het aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen staat welke belastingen je moet betalen, hoe hoog de bedragen zijn, hoe en wanneer je betaalt en wat de nieuwe WOZ-waarde is van je pand of woning.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Als je moeite hebt met lopen, kun je misschien een Europese gehandicaptenparkeerkaart krijgen. Met deze parkeerkaart mag je in Amersfoort op alle parkeerplaatsen gratis parkeren. Ook in gebieden waar een parkeervergunning nodig is. Alleen in parkeergarages moet je betalen.

 • Winkeltijden en ontheffing

  In Amersfoort mogen winkels alle dagen van de week open zijn van 6.00 tot 22.00 uur. Winkels mogen zelf bepalen wanneer zij open zijn binnen deze tijden. In de binnenstad is donderdagavond koopavond.

 • Legaliseren van een handtekening

  Je hebt een document waar je handtekening op moet staan. Je moet daarbij bewijzen dat die handtekening inderdaad van jou is. Je kunt dit op het stadhuis regelen, maar het kan ook in een andere gemeente.

 • Exploitatie horeca-inrichting

  Als je een horecabedrijf wilt starten, wijzigen of overnemen, heb je een exploitatievergunning nodig. Het kan zijn dat je nog meer vergunningen nodig hebt voor je bedrijf. Overleg daarvoor eerst met het Vergunningenloket.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Op jouw adres staat iemand ingeschreven die er niet woont. Je kunt dan de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. Dat kan ook als je een vermoeden hebt van adresfraude bij jou in de buurt. De gemeente onderzoekt dan waar deze persoon echt woont.

 • Hondenbelasting

  Heb je een hond? Meld dit bij de gemeente. Je moet dan namelijk hondenbelasting betalen. Ook als er iets in je situatie verandert, moet je dit doorgeven. Als je meer honden krijgt bijvoorbeeld. Of als je hond overlijdt of iemand anders de hond overneemt.