Zoekresultaat 1 - 10 van 145 resultaten

  • Officiële publicaties en regelgeving

    Gemeentelijke uitvoeringsregelingen, beleidsregels, verordeningen en doorlopende teksten gemeentelijke regelingen. Officiële publicaties en bekendmakingen in gemeentebladen.

  • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW)

    Heeft u onvoldoende inkomen om van te leven en is uw WW-uitkering gestopt? Dan kunt u een uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW) van ons krijgen als u vóór 1 januari 1965 geboren bent en na uw 50ste verjaardag werkloos bent geworden. Dit heet een IOAW-uitkering.

  • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

    Kinderen van vijf tot zestien jaar zijn leerplichtig. Dit betekent dat zij volgens de wet naar school moeten. In sommige gevallen kunt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen voor uw kind. En hoeft uw kind niet naar school. Wilt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen? Dat kan via het onderstaande formulier.

  • Adresonderzoek

    Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven, maar er niet woont? Of denkt u dat op een adres meer personen verblijven dan staan ingeschreven? U kunt ons dan vragen om een adresonderzoek.

  • Alcohol schenken tijdens een evenement

    Organiseert u een evenement of een feest dat maximaal twaalf dagen duurt? Dan kunt u ontheffing aanvragen voor het verkopen (verstrekken) van zwakalcoholhoudende drank. U heeft daar geen drank- en horecavergunning voor nodig. U vraagt de ontheffing tenminste drie weken voor de bijzondere gelegenheid aan. Hieronder leest u de voorwaarden.

  • Brandveiligheid, melding

    Vanaf 2024 is er geen vergunningsplicht meer voor brandveilig gebruik en hoeft u alleen nog maar een melding in te dienen.

  • Loonkostensubsidie

    Loonkostensubsidie is een instrument binnen de Participatiewet die bedoeld is voor werkgevers. De regeling geldt voor werknemers waarvoor een gemeente verantwoordelijk is. De werkgever komt in aanmerking voor loonkostensubsidie (LKS)als de werknemer door een ziekte of handicap minder dan het referentiemaandloon kan verdienen. De subsidie is een compensatie in de loonkosten voor de verminderde arbeidsproductiviteit van de werknemer. De werkgever betaalt op deze manier alleen voor de werkelijke productiviteit. Hiermee wordt de werkgever gestimuleerd om iemand met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en houden. De hoogte van de subsidie wordt in het algemeen bepaald aan de hand van de loonwaarde van de werknemer. In de eerste zes maanden van het dienstverband is ook een forfaitaire loonkostensubsidie mogelijk.

  • Nadeelcompensatie (v/h planschade)

    Het kan zijn dat u schade heeft door een (bouw)project of een besluit van de gemeente Edam-Volendam. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot vermindert of uw onderneming loopt omzet mis. U kunt dan mogelijk in aanmerking komen voor nadeelcompensatie. Wat is nadeelcompensatie? De gemeente Edam-Volendam neemt maatregelen (als bijvoorbeeld het aanleggen van een weg) die voordelig zijn voor de maatschappij. Deze maatregelen kunnen ook nadelige gevolgen hebben voor individuele burgers of bedrijven. Wanneer u onevenredig wordt getroffen door zo’n maatregel kunt u een vergoeding aanvragen. Deze vergoeding heet nadeelcompensatie.

  • Collecte

    Wilt u voor een goed doel geld of spullen inzamelen? Dan vraagt u een collectevergunning bij ons aan.

  • Afval scheiden

    Welk afval kunt u kwijt in de gft-bak? En wat hoort bij het huisvuil en/of grofvuil? Ons restafval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen. Zonde, want hiervan kunnen we nieuwe producten maken. We moeten naar minder dan 30 kilo restafval per persoon per jaar.