Zoekresultaat 1 - 10 van 41 resultaten

 • Afvalbak (kliko) of afvalpas kwijt, gestolen of kapot

  De meeste adressen hebben drie afvalbakken. Een grijze container voor restafval, een groene voor gft-afval en een blauwe voor oud papier. Sommige inwoners hebben een afvalpas voor verzamelcontainers in de buurt. Is uw container of afvalpas kwijt, gestolen of kapot? Of wilt u een afvalpas of container aanvragen? Lees hier wat u moet doen.

 • Ongehuwdverklaring aanvragen

  Een ongehuwdverklaring (verklaring burgerlijke staat) kunt u gebruiken om te bewijzen dat u niet getrouwd bent. Bijvoorbeeld als u in het buitenland wilt trouwen. Een ongehuwdverklaring is een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP).

 • Melding verkeerssituatie

  Wilt u een melding maken over een verkeerssituatie? Stuur dan een e-mail naar stadskantoor@goes.nl. Zet duidelijk in uw e-mail wat de situatie is en uw contactgegevens.

 • Overlijdensaangifte

  Aangifte doen van het overlijden van een persoon is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer de aangifte bij de gemeente. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. Uitvaartondernemers doen de aangifte online met behulp van eHerkenning op 2+ niveau. Bent u nabestaande dan maakt u een afspraak.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  De gehandicaptenparkeerkaart staat op naam van een persoon. De kaart staat niet op kenteken. U kunt de kaarten voor elke auto gebruiken.

 • Ik heb iets gevonden

  Heeft u iets gevonden in de gemeente Goes? De meeste spullen geeft u af bij de receptie van het Stadskantoor in Goes. Denk aan een portemonnee, rijbewijs of sleutelbos. Sommige spullen bewaart u thuis en meldt u digitaal aan. Welke spullen u afgeeft of aanmeldt, leest u hieronder.

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  U kunt uw huwelijk laten ontbinden door een echtscheiding. Hiervoor moet u naar de rechtbank. Laat uw scheiding daarna inschrijven bij de gemeente. Uw scheiding is dan definitief.

 • Diftar

  Afval scheiden is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Sinds 2019 betaalt u per huishouden een vast basisbedrag voor uw afval. Dat basisbedrag is lager dan de gemeentelijke belasting voor afval in de jaren vóór 2019. Daarnaast betaalt u voor iedere keer dat u uw grijze container met restafval laat legen. Of voor iedere keer dat uw afvalpas gebruikt voor het wegbrengen van restafval naar een verzamelcontainer. Hoe minder vaak u dat doet, hoe minder u betaalt. Zo heeft u zelf invloed op uw totale rekening. Dit systeem heet Diftar.

 • Leges betalen

  Gemeenten zijn verantwoordelijk voor een groot aantal taken. Een deel van deze taken wordt in de vorm van een dienst door bewoners of bedrijven individueel afgenomen. Om gemeenten tegemoet te komen in de kosten die zijn gerelateerd aan deze taken, betalen afnemers van gemeentelijke diensten leges.

 • Ophaaldagen afval en ledigingen (DigiD)

  Heeft u rolcontainers (kliko's) voor uw afval? In de Afvalkalender ziet u wanneer uw afval wordt opgehaald. Als u een afvalpas heeft, ziet u deze informatie niet. Met een afvalpas bepaalt u namelijk zelf wanneer u uw afval weg brengt.