Zoekresultaat 1 - 10 van 91 resultaten

 • Meldpunt zorgsignalen

  Twijfelt u over de kwaliteit van de zorg of komt de zorgverlener onregelmatig of minder dan afgesproken? Misschien is er dan iets niet in orde. Meld dit bij de gemeente. Dit kan gemakkelijk en snel en als u wilt ook anoniem. De gemeente Venlo behandelt de meldingen namens de gemeente Horst aan de Maas.

 • Verhuizen vanuit buitenland

  Verhuist u vanuit het buitenland naar Horst aan de Maas? En verblijft u het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst inschrijven.

 • Identiteitskaart (ID)

  U vraagt een identiteitskaart (ID-kaart) aan bij de gemeente waarin u woont. Maak daarvoor een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u de ID-kaart zonder afspraak ophalen bij het gemeentehuis.

 • Erkenning, gezag en naamskeuze kind

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn dan moet u het kind erkennen. U kunt dan ouderlijk gezag aanvragen en meebeslissen over de opvoeding van uw kind.

 • Stevig Staan

  Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat willen we toch allemaal? Gewoon de dagelijkse dingen blijven doen. Zoals de boodschappen of een bezoek aan familie en vrienden. Stevig Staan helpt iedereen van 65 jaar of ouder hierbij. U traint spierkracht, evenwicht en conditie. Hierdoor vermindert u het risico op vallen en kunt u langer prettig thuis blijven wonen. Meer weten? Stevig Staan komt tot 2028 in alle dorpen!

 • Meldpunt voor zorgaanbieders

  Bent u zorgaanbieder in de Wmo en heeft u te maken gehad met geweld of een calamiteit tijdens uw werk? Meld dit bij het sociaal domein Limburg-Noord.

 • Optocht organiseren

  Als u een optocht of een sint-maartensvuur organiseert, vraagt u hiervoor een vergunning bij de gemeente. Een vergunning voor een sint-maartensvuur of een sint-maartenoptocht vraagt u digitaal aan.

 • Last van dieren en ongedierte

  Heeft u last van kakkerlakken of ratten bij uw woning? Ziet u ongewenste diersoorten in de openbare ruimte? Kijk wat u kunt doen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u een eigen parkeerplaats op de openbare weg bij uw huis of werk aanvragen. Heeft u een eigen gehandicaptenparkeerplaats en wilt u het kenteken wijzigen of de parkeerplaats opzeggen? Dan kunt u de wijziging digitaal doorgeven.

 • Oud ijzer en metaal

  U kunt metalen afval in de meeste dorpen naar een inzamelpunt brengen. In sommige dorpen halen verenigingen oud ijzer huis-aan-huis op. De verenigingen krijgen hier geld voor.