Zoekresultaat 1 - 10 van 35 resultaten

 • Kennisgeving incidentele festiviteit

  Als u een festiviteit organiseert waarbij u denkt de geluids- of verlichtingsnormen te overschrijden, moet u dit melden bij de gemeente.

 • Subsidie voor geveltuinen

  Voor de aanleg van geveltuinen kunt u subsidie aanvragen. U vraagt de subsidie vooraf aan. Zo weet u zeker dat u recht heeft op subsidie. Woningeigenaren, huurders van een woning, Verenigingen van Eigenaren en bedrijven kunnen de subsidie aanvragen.

 • Subsidieprogramma Vastgestelde organisaties (1-op-1)

  Deze pagina is speciaal ingericht voor organisaties waarvan bekend is dat zij in aanmerking komen voor een subsidie; de ‘Vastgestelde Organisaties’.

 • Regels voor uw locatie

  Wilt u weten of u op een bepaalde plek in de gemeente Roosendaal mag bouwen of verbouwen? Of u in een bepaald pand een winkel of café mag openen? Of u op een bepaald terrein een bedrijf mag vestigen? Er gelden allerlei regels op locaties die dit bepalen. Deze regels zijn te vinden in het (tijdelijke) omgevingsplan van de gemeente Roosendaal. Deze vindt u in het Omgevingsloket. Wilt u de geldende bestemmingsplannen inzien, dan moet u het betreffende bestemmingsplan selecteren. Als u wilt weten hoe u in het digitale loket de regels kunt vinden dan kunt de handleiding onderaan deze pagina gebruiken.

 • Subsidie voor tegel eruit, groen erin

  Voor het vervangen van tegels in uw tuin door beplanting kunt u subsidie krijgen. U vraagt de subsidie vooraf aan. Zo weet u zeker dat u recht heeft op subsidie. Woningeigenaren, huurders van een woning, Verenigingen van Eigenaren en bedrijven kunnen de subsidie aanvragen.

 • Alcoholvergunning

  Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Dan heeft u een Alcoholvergunning nodig. Als de ondernemingsvorm verandert of als er een andere exploitant de zaak overneemt, moet u opnieuw een vergunning aanvragen. Om een alcoholvergunning aan te vragen, vult u alle formulieren in en maakt u een afspraak via 0165 579 111. Bij andere veranderingen is een melding voldoende.

 • Alcoholvergunning paracommercieel

  Wilt u als paracommerciële instelling, zoals buurthuizen en (sport)kantines alcohol schenken? Dan heeft u een Alcoholvergunning nodig.

 • Parkeervergunning

  Woont u in het betaald parkeergebied of heeft u er een bedrijf? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Dat kan online in het Digitale Loket van Parkeer Beheer Roosendaal met behulp van uw DigiD.

 • Subsidie voor een groen dak

  Voor de aanleg van een groen dak kunt u subsidie krijgen. Groene daken gaan lang mee, ze zijn goed voor comfort in huis, de biodiversiteit en voor de afvoer van regenwater. Voor de aanleg kunt u subsidie krijgen. U vraagt de subsidie vooraf aan. Zo weet u zeker dat u recht heeft op subsidie. Woningeigenaren, huurders van een woning, Verenigingen van Eigenaren en bedrijven kunnen de subsidie aanvragen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Wilt u voor een bepaald beroep in aanmerking komen? Dan hebt u soms een bewijs van Nederlanderschap nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u de Nederlandse nationaliteit hebt. Staat u bij ons ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan.