Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Parkeerontheffing blauwe zone

  Parkeren in onze gemeente is gratis. In een deel van het centrum van Oosterbeek is een blauwe zone ingesteld. Daar mag u maximaal 1,5 uur parkeren met een parkeerschijf. Woont u binnen de blauwe zone in Oosterbeek of heeft u daar een bedrijf? Dan kunt u een parkeerontheffing voor de blauwe zone aanvragen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen mag iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren. Daarnaast kunt u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen. Daar mag alleen het voertuig met hetzelfde kenteken staan. Deze kan, als daar ruimte voor is, vlakbij uw woning worden aangelegd.

 • Alcoholvergunning

  U heeft een alcoholvergunning nodig als u alcohol verkoopt in uw horecabedrijf of slijterij. Ook als u als vereniging of stichting alcohol in sportkantines of gemeenschapshuizen verkoopt, heeft u deze vergunning nodig.

 • Gemeentenieuws in Rijn en Veluwe

  Elke week publiceren wij ons gemeentenieuws in het huis-en-huisblad Rijn en Veluwe.

 • Subsidie energiebesparing bedrijven

  Ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen subsidie aanvragen voor een advies hoe u energie kunt besparen en voor ondersteuning bij het uitvoeren van dit advies. Deze regeling loopt tot 1 januari 2027. De subsidie heet 'Subsidieregeling Verduurzamingsadvies ondernemingen en maatschappelijke organisaties'.

 • Verkeersontheffing

  Een verkeersontheffing vraagt u aan, als u met uw voertuig moet rijden of parkeren op een plek waar dat altijd verboden is. Bijvoorbeeld  als u gaat verhuizen, maar voor uw woning geldt een parkeerverbod of u moet met een gemotoriseerd voertuig op een locatie komen waar een inrijdverbod geldt.

 • Huisnummer aanvragen

  U kunt een nieuw huisnummer aanvragen wanneer u uw woning of pand wilt splitsen of wilt samenvoegen.

 • Registreren toeristische verhuur

  Als u (een deel van) uw woning verhuurt aan toeristen, bent u vanaf 1 juli 2024 verplicht om de woning te registreren. Dit geldt voor particuliere vakantieverhuur, bed-and-breakfasts en woningen waarbij de eigenaar en huurder(s) niet op het adres staan ingeschreven. De registratieplicht geldt niet voor toeristische verhuur vanuit een gebouw dat geen woning is (zoals een hotel, pension of vakantiewoning op een vakantiepark).