Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Inzage bouwdossier

    De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen bij het GemeenteLoket als het een bouwplan van 1996 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt. De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen en bij het GemeenteLoket inzien als het een bouwplan van 1995 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt.

  • Rijbewijs

    Uw rijbewijs is het bewijs dat u een motorvoertuig mag besturen. Op uw rijbewijs is aangegeven welke categorie(ën) voertuig(en)u mag besturen. Voor elk voertuig geldt een andere rijbewijscategorie. Meer informatie hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl. Een rijbewijs met de categorie A, A1, AM, B, BE of B is 10 jaar geldig. Een rijbewijs met de overige categorieën C, C1, D, D1 en/of E is 5 jaar geldig. Als u ouder bent dan 65 kan een kortere geldigheid van toepassing zijn. Meer informatie hierover vindt u op www.cbr.nl.

  • Trouwen in het buitenland, verklaring

    U kunt als Nederlander in het buitenland trouwen. Het land waar u wilt trouwen, kan om toestemming van uw gemeente vragen. De gemeente kan daarom een 'verklaring van huwelijksbevoegdheid' of een 'ongehuwdverklaring' voor u maken. Een verklaring van huwelijksbevoegdheid is 6 maanden geldig. Hoelang een ongehuwdverklaring geldig is, verschilt per land.