Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen

  Vraagt u een vergunning aan voor bouwen of verbouwen? Dan moet uw plan passen binnen de welstandseisen. Dit zijn voorwaarden over hoe uw gebouw eruit moet zien. Bijvoorbeeld of uw gebouw in de omgeving past. Met hulp van de digitale Welstandskaart kunt u voorspellen of uw bouwplan past binnen deze eisen. Bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning vraagt de gemeente meestal een onafhankelijk welstandsadvies aan de Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen.

 • Hond uitlaten: regels voor hondeneigenaren

  Lekker eropuit met uw hond? De gemeente heeft twee belangrijke regels om overlast en ergernis te voorkomen. U moet uw hond aan de lijn houden en hondenpoep opruimen. De gemeente helpt u hierbij met prullenbakken en zakjes. Op de speciale uitlaatvelden in de losloopgebieden gelden andere regels. Zo kan iedereen van de openbare ruimte genieten. U kunt een boete krijgen als u zich niet aan de regels houdt.

 • Energieregelingen

  Op deze pagina vindt u meer informatie over energieregelingen

 • Subsidie Wageningse Isolatieactie

  Heeft u een slecht geïsoleerde koopwoning en wilt u die energiezuiniger maken? U kunt zich aanmelden voor de subsidie van de Wageningse Isolatieactie. Wij kijken of uw woning aan de subsidievoorwaarden voldoet en begeleiden het proces. Doe de subsidieaanvraag via de website van Energie Samen Foodvalley. Heeft u vragen over de Wageningse Isolatieactie? Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen. Of…

 • Hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen

  Voor vragen over opvoeden en opgroeien is er elke vrijdagochtend van 9.00-13.00 uur een inloopochtend in het Startpunt. Hier kunt u zonder afspraak naar toe gaan voor gratis informatie en advies. De inloopochtend is voor jongeren en opvoeders. Let op: Heeft u vragen over uw ongeboren kind of over de gezondheid van u kinderen? Dan kunt u terecht bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden.

 • Reizen met een beperking of als oudere

  Het openbaar vervoer maakt reizen met een beperking voor veel mensen met een beperking mogelijk. Heeft u hierover vragen? Bezoek dan het maandelijks inloopspreekuur in het Startpunt.

 • Veerpont Lexkesveer

  Iedere dag vaart veerpont Lexkesveer tussen Wageningen en Randwijk. De veerpont is geschikt voor voertuigen met en zonder motor. U betaalt voor de overtocht.

 • Woning splitsen

  Heeft u ruimte over in uw woning? Of wilt u graag uw woning delen met anderen? Dan kunt u overwegen om uw woning te splitsen.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen of verlengen

  U vraagt een paspoort of identiteitskaart persoonlijk aan. Maak hiervoor een afspraak bij de balie Publiekszaken. U betaalt bij de aanvraag. Na 5 werkdagen kunt u het paspoort of de identiteitskaart zelf ophalen. Voor kinderen gelden speciale regels.

 • Verwijderen van fietswrakken en zwerffietsen

  Ziet een fiets, bromfiets, snorfiets, tandem of bakfiets eruit als een wrak? Bijvoorbeeld omdat een zadel of wielen ontbreken? Dan mag de gemeente de fiets afvoeren volgens de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Wageningen. Voordat we dat doen, waarschuwen we u door een gele sticker op de fiets de plaatsen.