Zoekresultaat 1 - 10 van 136 resultaten

  • Afwijken van omgevingsplan

    Heeft u (bouw)plannen die in strijd zijn met het omgevingsplan? Dan heeft u in sommige gevallen een ontheffing nodig om van het omgevingsplan af te mogen afwijken. Een ontheffing vraagt u aan via het Omgevingsloket.

  • Speelterreinen

    De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Een melding over een speelterrein of speeltoestel doet u bij de gemeente. Ook als het om overlast gaat. Bij dringende overlast belt u de politie.

  • Omgevingsplan inzien

    In een omgevingsplan (vroeger bestemmingsplan) staat waar, wat en met welk doel gebouwd mag worden. Daarnaast staan in het omgevingsplan regels over het gebruik van de openbare ruimte. U kunt het omgevingsplan bekijken op de website van de gemeente, op het Omgevingsloket en eventueel op papier in het gemeentehuis.

  • Landmeetkundige gegevens

    De gemeente heeft de beschikking over de Grootschalige Basis Kaart (GBK-Meppel) van Meppel. Deze kaart bevat alle topografie die binnen de gemeente aanwezig is. Op deze kaart is onder andere te vinden hoofdgebouwen, bijgebouwen, opstallen, wegen, groen, enz. De kaart wordt binnen de gemeente gebruikt voor het beheer van de gemeentelijke eigendommen, en voor het beheer van de wegen. Daarnaast is deze kaart bij elk project de basis (onderlegger) waar op getekend wordt. Deze kaart is ook de onderlegger voor de kadastrale kaart (gebouwen). Naast de GBK-Meppel zijn nog meer gegevens beschikbaar o.a. luchtfoto’s. Deze gegevens zijn tegen betaling bij de gemeente verkrijgbaar. Kosten Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag tot het verstrekken van: Digitale ondergronden van delen van de Gemeente Meppel vanuit de grootschalige basiskaart Meppel per ha. € 36,50. Alle tarieven vindt u in de legesverordening op overheid.nl Meer informatie en contact Mail naar postbus@meppel.nl of bel Klantcontacten telefoonnummer 140522  

  • Conceptverzoek

    Heeft u (bouw)plannen maar wijken deze af van het omgevingsplan? Wij adviseren u om eerst een schetsplan in te leveren. Heeft u een schetsplanadvies gekregen? Dan kunt u een verzoek doen om af te wijken van het omgevingsplan. Dit heet een conceptverzoek. Met een conceptverzoek onderzoeken wij of uw plan kans van slagen heeft.

  • Stedenbouwkundige plannen bekijken

    De gemeente maakt plannen voor gebieden waarop gebouwd moet worden. Deze stedenbouwkundige plannen staan op Ruimtelijkeplannen.nl

  • Ontheffing voorwerp over gemeentewater

    Voor het plaatsen van een voorwerp boven of over openbaar gemeentewater heeft u een ontheffing nodig. Een ontheffing vraagt u schriftelijk aan.

  • Huisnummering

    De gemeente is wettelijk verplicht om woningen, winkels en kantoorpanden te nummeren. Als eigenaar kunt u uw pand dus niet zelf een huisnummer geven.

  • Huisnummering

    De gemeente Leiden geeft gebouwen en zelfstandige woningen een huisnummer. Ook ligplaatsen en standplaatsen hebben een huisnummer.

  • Grond afgraven en verplaatsen

    Wilt u op uw eigen terrein grond afgraven en op een andere plek in de gemeente toepassen? Dan moet u dit van tevoren melden.