Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

 • Vervoer en verplaatsen

  Zelfstandig reizen kan moeilijk zijn als u een beperking of ouderdomsklachten heeft. Met ondersteuning daarbij kunt u langer mobiel blijven.

 • Kabels en leidingen

  Gaat uw bedrijf kabels en leidingen leggen in de openbare grond van de gemeente Zutphen? Alleen de gemeente zelf, en nuts- en telecombedrijven mogen dit laten doen. U moet altijd vooraf instemming vragen. Zo werkt het Op alle werkzaamheden in de gemeentegrond, is de AVOI van toepassing. Dit is de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. In deze verordening staat vastgelegd hoe de instemmingsprocedure verloopt.

 • Bouwen of verbouwen

  Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hoe u kunt nagaan of u een vergunning moet aanvragen en wat u daarvoor moet doen.Nieuwe regelsVanaf 1 januari 2024 is er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Daardoor zijn de bouwregels veranderd. De Omgevingswet knipt de vergunning op in 2 delen:

 • Hulpmiddelen

  Bij zelfstandig leven hoort ook dat u zichzelf goed en makkelijk kunt verplaatsen. In huis, maar ook daarbuiten. Hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij de gemeente. Een keuringsarts bepaalt na medisch onderzoek of u voldoet aan de voorwaarden. De kaart die u in Nederland krijgt, is een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Hij is geldig in alle landen van de Europese Unie.BestuurderskaartEen bestuurderskaart staat op naam. U hoeft dus geen eigen auto te hebben om de kaart aan te kunnen vragen. Er hoeft ook geen kenteken op de kaart te staan. U moet wel een rijbewijs hebben.

 • Klachten over behandeling door ambtenaar of bestuurder

  Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Of vindt u dat u niet behoorlijk behandeld bent door een medewerker of bestuurder? U kunt hierover een klacht indienen.Zo werkt hetU kunt een klacht indienen als u vindt dat een persoon u onbehoorlijk heeft behandeld. Een klacht over de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, kunt u doorgeven op de pagina Meldingen.U kunt uw klacht op 2 manieren indienen:

 • Nadeelcompensatie (Planschade)

  Is de waarde van uw woning gedaald door een ruimtelijk plan van de gemeente? Bijvoorbeeld door een omgevingsplan? Dan heeft u misschien recht op een gedeeltelijke vergoeding in nadeelcompensatie (voorheen planschade).

 • Huishoudelijke hulp

  Lukt het u (tijdelijk) niet uw huishouden helemaal zelf te doen? Dan kunt u op zoek gaan naar hulp in het huishouden. Hieronder vindt u daarover meer informatie.

 • Melding openbare ruimte

  Ziet u iets in de openbare ruimte dat kapot is? Een losse stoeptegel, een geknakte boom(tak)? Of ervaart u overlast? Geef het ons door via de melding openbare ruimte.

 • Voorwerpen plaatsen op openbare grond

  Wilt u een bouwobject (zoals een steiger, een keet, container of hoogwerker) plaatsen op de openbare weg? Dan heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig.U heeft in ieder geval een vergunning nodig als: