Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

  • Woning splitsen of omzetten naar kamers

    Het is mogelijk om een bestaande woning te splitsen, om er bijvoorbeeld appartementen van te maken of studentenkamers. Hiervoor moet u een

  • Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

    De gemeente zamelt plastic, blik en drinkpakken in. Dit kunt u allemaal kwijt in de PBD-container. U vindt de PBD-containers bij het milieuperron en het milieupark. De gemeente zorgt ervoor dat plastic, blik en drinkpakken gescheiden worden.

  • Klein chemisch afval

    De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Denk aan lege batterijen, accu's, olieproducten of verfpotten. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt.

  • Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders die in het buitenland wonen

    Maastricht is 1 van de gemeenten waar u een reisdocument kunt aanvragen als u in het buitenland woont. Uw oude paspoort of identiteitskaart bewijst niet dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. De gemeente kan daarom onderzoek doen naar uw nationaliteit.

  • Mantelzorgwaardering

    Een mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor uw mantelzorger. Uw mantelzorger ontvangt € 75,00 van de gemeente.

  • Parkeervergunning voor bedrijven

    In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A1-zone (centrum), A2-zone en de B-zone (buiten de singels). Als uw bedrijf in deze zones is gevestigd, kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. De betaalde- en vergunningshouderszones kunt u bekijken op de kaart met parkeergebieden.

  • Omgevingsvergunning

    Als u gaat verbouwen of slopen, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. U kunt dit checken via het omgevingsloket. Er is een check voor particulieren en voor bedrijven.

  • Milieupas

    Met uw milieupas krijgt u, samen met een geldig legitimatiebewijs, toegang tot de milieuparken. Heeft u huishoudelijk afval van het adres dat op deze pas staat? Dan kunt u dit (in veel gevallen gratis) naar de milieuparken brengen. Iemand anders mag het afval ook voor u wegbrengen met uw pas. Het moet dan wél afval zijn van uw adres. Ook dan moet de bezoeker zijn of haar geldige legitimatiebewijs meenemen.

  • Groente-, fruit-, tuinafval en etensresten

    De gemeente Maastricht zamelt groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (gft of gfte) wekelijks in met containers van 60 of 140 liter en emmers van 25 liter.

  • Restafval en restzakken

    Alle afval dat u niet kunt scheiden mag u weggooien bij het restafval. Het restafval wordt huis-aan-huis 2 x per week ingezameld bij laagbouw en 1 x per week bij hoogbouw (flats)