Zoekresultaat 1 - 10 van 30 resultaten

 • Belangrijke contacten hulpverlening (bij nood)

  Bij een noodsituatie of buiten kantoortijden zijn er verschillende organisaties 24 uur per dag te bereiken voor hulp. Het hangt af van de situatie met welke organisatie u contact opneemt.

 • Peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie

  Kinderopvang is voor alle kinderen. Zowel voor kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben als voor kinderen die dat niet nodig hebben. Veel kinderdagverblijven geven extra ondersteuning aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Dit wordt Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) genoemd. Hiervoor is een verwijzing nodig. Dit loopt via het consultatiebureau.

 • Ondermijning

  Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale diensten. Bijvoorbeeld door winkels, cafés, woningen of auto’s te gebruiken voor witwassen, drugshandel, illegale prostitutie, wietplantages of het opslaan van wapens. Dat heet ondermijning. De onderwereld en bovenwereld raken zo steeds meer met elkaar verweven. Ondermijning zorgt voor meer criminaliteit en minder veiligheid in de stad.

 • Onderscheidingen

  Kent u iemand die zich inzet voor een ander of een bijzondere prestatie heeft geleverd? Wilt u deze persoon daarvoor in het zonnetje zetten? Daar zijn verschillende landelijke en lokale onderscheidingen voor.

 • Begeleiding bij het vinden van werk

  Heeft u een uitkering en bent u op zoek naar werk? Of bent u beperkt in de mogelijkheid om te werken bijvoorbeeld door een ziekte of handicap? De uitkerende instantie zoals bijvoorbeeld het UWV of de gemeente kan u helpen bij het begeleiden naar geschikt werk.

 • Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen

  Vraagt u een vergunning aan voor bouwen of verbouwen? Dan moet uw plan passen binnen de welstandseisen. Dit zijn voorwaarden over hoe uw gebouw eruit moet zien. Bijvoorbeeld of uw gebouw in de omgeving past. Met hulp van de digitale Welstandskaart kunt u voorspellen of uw bouwplan past binnen deze eisen. Bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning vraagt de gemeente meestal een onafhankelijk welstandsadvies aan de Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Staat op uw adres een persoon ingeschreven die er niet meer woont? Krijgt u post van oude bewoners? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. Wij zoeken uit waar deze personen nu wonen en we vragen hun het nieuwe adres door te geven.

 • Hond uitlaten: regels voor hondeneigenaren

  Lekker eropuit met uw hond? De gemeente heeft twee belangrijke regels om overlast en ergernis te voorkomen. U moet uw hond aan de lijn houden en hondenpoep opruimen. De gemeente helpt u hierbij met prullenbakken en zakjes. Op de speciale uitlaatvelden in de losloopgebieden gelden andere regels. Zo kan iedereen van de openbare ruimte genieten. U kunt een boete krijgen als u zich niet aan de regels houdt.

 • Energieregelingen

  Op deze pagina vindt u meer informatie over energieregelingen

 • Zelf hulp regelen

  Kunt u door een beperking niet meer alles zelf? Familie en vrienden kunnen u vaak bij veel praktische zaken helpen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van de boodschappen. Of een klusjes in en om uw huis. U staat er dan niet alleen voor. Hulp vragen is voor veel mensen een lastige stap. Toch is het belangrijk dat u zelf aangeeft wanneer en waar u hulp bij nodig heeft. Alleen dan kan er iets aan worden gedaan.