Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Geboorteaangifte doen

    Als uw kind geboren is, moet u dit aangeven bij de gemeente waar het is geboren. U komt daarvoor persoonlijk langs, binnen 3 dagen na de dag van de geboorte. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een geboorteakte op waarin de geboorteplaats van uw kind staat en hoe uw kind heet. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Nadeelcompensatie aanvragen

    Als u of uw bedrijf schade lijdt als gevolg van een besluit of actie van de gemeente, hebt u mogelijk recht op nadeelcompensatie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij verlies van winst of (huur)inkomsten, vermindering van de waarde van een bedrijf of woning, of schade of tijdelijke overlast tijdens bouwwerkzaamheden.

  • Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen aanvragen

    Vervoert u als zorginstellingen meerdere bewoners met een handicap, dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) voor instellingen aanvragen. Met deze kaart kunt u de bewoners samen vervoeren en hoeft u niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

  • Klein Chemisch Afval laten ophalen

    Heeft u Klein Chemisch Afval zoals producten die schadelijk zijn voor het milieu of veiligheidsrisico's met zich meebrengen? Dan kunt u dit gratis laten ophalen bij u thuis. U maakt hiervoor online een afspraak.

  • Hulp bij betalingsachterstanden en schulden

    Veel mensen in Nederland hebben te maken met betalingsachterstanden en schulden. Het is heel begrijpelijk als u er zelf niet meer uitkomt en hulp of financieel advies nodig heeft. Neem in dat geval contact op met de gemeente. Zo voorkomt u dat uw problemen erger worden.

  • Sociaal loket

    Heeft u zorg, advies of ondersteuning nodig? Het Sociaal loket helpt alle Amstelveners. U kunt bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van wonen, welzijn, werk, zorg, geldzaken, schuldhulpverlening en jeugdzorg.

  • Wmo-vervoer aanvragen

    Kunt u niet meer autorijden of zelfstandig met het openbaar vervoer reizen? En wilt u graag op bezoek bij familie of vrienden, een uitstapje maken of naar activiteiten in de buurt? Doe dan een Wmo-melding bij de gemeente. Wij denken graag met u mee.

  • Kind erkennen

    Krijgt u een kind en bent u als ouders niet getrouwd of geregistreerd als partners? Dan heeft uw kind volgens de wet alleen een moeder. Om wettelijk ouder te worden, moet u uw kind erkennen. Dat kan ook als u niet de biologische ouder bent. Voor erkenning komt u persoonlijk langs: vóór de geboorte, bij de geboorteaangifte of op een later moment. Een afspraak om uw kind te erkennen maakt u telefonisch.

  • Evenementenvergunning aanvragen

    Voor het organiseren van een evenement heeft u meestal een vergunning nodig. Dit hangt onder andere af van de grootte van het evenement. Om hierachter te komen, vult u eerst een risicoscan in. Vraag de vergunning voor een A-evenement uiterlijk 8 weken van tevoren aan, voor een B-evenement uiterlijk 12 weken, en voor een C-evenement uiterlijk 26 weken.

  • Probleem met afvalinzameling melden

    Problemen met afvalinzameling meldt u online via Fixi. Bijvoorbeeld een container die beschadigd, verplaatst of niet geleegd is, of een ondergrondse container die vol of verstopt is. Te volle prullenbakken, zwerfvuil of gedumpt afval kunt u ook bij ons melden.