Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • POP3: LEADER projecten

    Heeft u een vernieuwend idee voor het platteland van de provincie Utrecht? Een idee dat ook nog eens gaat over het verbinden van stad en platteland, voedsel van dichtbij, recreatie op het platteland, educatie, circulaire economie of duurzame energie? Of dat bijdraagt aan de verbetering van sociale contacten en de zorg voor elkaar? Met LEADER kunt u uw droom waarmaken.

  • Vergunning voor verbod op bijvoeren wildsoorten

    Het bijvoeren van edelherten, damherten, reeën, wilde zwijnen en diersoorten waarop u kunt jagen, is verboden als u geen vergunning heeft. U kunt een vergunning aanvragen als er sprake is van bijzondere weersomstandigheden of als er sprake is van een tijdelijk voedseltekort voor de dieren. U kunt deze vergunning aanvragen bij de provincie.

  • Regels voor beschermde planten en dieren

    Wilt u werkzaamheden uitvoeren die gevolgen kunnen hebben voor beschermde planten of dieren? Dan heeft u daar toestemming van de provincie voor nodig..

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden of een oude fabriek slopen? Voor diverse activiteiten op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur moet u een omgevingsvergunning hebben. U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket.

  • Subsidie Kennis en Innovatie (KEI) 2019

    Met de subsidie Kennis en Innovatie (KEI) 2019 willen we kennisontwikkeling stimuleren op het gebied van technologische, organisatie, of marktinnovatie. De doelgroep is het midden- en kleinbedrijf.De subsidieregeling bestaat uit drie onderdelen: KEI 2019 Promovendus, Detacheren en Plaatsen Personeel en wordt uitgevoerd door het SNN.

  • Milieuklachten melden

    Heeft u een klacht op het gebied van het milieu? Heeft u bijvoorbeeld rook- of stankoverlast? Meld uw klacht dan bij de milieuklachtencentrale. De centrale is 24 uur per dag bereikbaar. De centrale registreert uw melding en geeft hem door aan de verantwoordelijke.

  • Omgevingsvergunning water

    Gaat u activiteiten of werkzaamheden uitvoeren in de buurt van een dijk of water? Of wilt u afvalwater lozen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning voor een wateractiviteit nodig. Soms moet u alleen een melding doen of een ontheffing aanvragen.Bij wie u een omgevingsvergunning voor een wateractiviteit moet aanvragen of een melding moet doen, heeft te maken met waar u gaat werken. Weet u niet zeker waar uw activiteit onder valt? Neem contact op met de provincie of met het waterschap waar u de activiteiten gaat uitvoeren.

  • Vergunning voor bouwen over een vaarweg

    Bent u van plan om werk uit te voeren of een evenement te organiseren op of dicht bij een vaarweg van de provincie? Dan moet u hiervoor bij de provincie een omgevingsvergunning aanvragen.

  • Schadevergoeding voor ontgronding

    Lijdt u schade door het verlenen, intrekken of wijzigen van een ontgrondingsvergunning? Dan kunt u misschien een schadevergoeding krijgen. U vraagt de schadevergoeding aan bij de provincie. Of bij Rijkswaterstaat voor ontgrondingen in Rijkswater en de Noordzee.

  • TUG-ontheffing: Opstijgen of landen met een luchtvaartuig buiten een vliegveld

    Het is verboden om buiten een vliegveld op te stijgen of te landen met een luchtvaartuig. Luchtvaartuigen zijn bijvoorbeeld helikopters, paragliders en zweefvliegtuigen. U heeft een 'tijdelijk en uitzonderlijk gebruik' (TUG) ontheffing nodig als u ontheffing van dit verbod wilt. U dient een aanvraag in bij de provincie. Vliegt u met een drone? Dan heeft u een vliegbewijs nodig als de drone zwaarder is dan 250 gram. Hiervoor moet u eerst online een kennistest doen bij een erkende vliegschool. Bent u eigenaar van een drone? Dan heeft u een exploitatienummer nodig.