Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

 • Briefadres

  Als u geen woonadres heeft of u verblijft in een instelling, dan kunt u zich laten inschrijven op een briefadres. Op dit adres kan de overheid u post sturen. Een briefadres aanvragen doet u persoonlijk op het gemeentehuis. Of schriftelijk, dan belt u ons voor een inschrijfformulier.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u minder dan 100 meter zelfstandig lopen? Of bent u door uw handicap afhankelijk van anderen voor vervoer? Dan vraagt u een gehandicaptenparkeerkaart aan. Hiermee parkeert u op een gehandicaptenparkeerplaats. U vraagt de gehandicaptenparkeerkaart aan bij de gemeente. U kunt hiervoor bellen.

 • Naar buitenland verhuizen

  Emigreert u vanuit Noordenveld of gaat u minimaal 8 maanden in het buitenland wonen? U meldt dit bij het gemeentehuis of per brief. Dat kan vanaf 5 dagen voor uw vertrekdatum.

 • Verhuizen vanuit buitenland

  Komt u vanuit het buitenland in Noordenveld wonen, dan schrijft u zich binnen 5 dagen na aankomst in. Woonde u langer dan 1 jaar in het buitenland? Maak dan telefonisch eerst een afspraak. Woonde u korter dan 1 jaar in het buitenland? Kom dan bij de balie in het gemeentehuis.

 • Leerplicht

  Vanaf 5 jaar is een kind verplicht om naar school te gaan. Dit heet leerplicht. De leerplicht geldt tot het eind van het schooljaar waarin een kind 16 wordt. Een jongere die dan nog geen startkwalificatie heeft, moet tot de 18e verjaardag naar school. Heeft u vragen over leerplicht of verlof? Neem dan contact op met de leerplichtambtenaar.

 • Gemeentearchief bezoeken

  In het gemeentearchief kunt u terecht voor documenten uit het verleden, voor stamboomonderzoek en lokaal historisch onderzoek. Ook de archieven van de voormalige gemeenten Norg, Peize en Roden worden sinds de herindeling van 1997 bewaard in het gemeentehuis in Roden. Om het archief te bezoeken, maakt u een afspraak. Een medewerker helpt u op weg en beantwoordt uw vragen.

 • Leerlingenvervoer

  Kan uw kind niet zelfstandig naar school, bijvoorbeeld door een handicap of doordat de school ver weg is? Dan vraagt u leerlingenvervoer aan. U krijgt dan hulp van de gemeente. Bel voor meer informatie en het aanvraagformulier.

 • Erkennen kind

  Als u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw kind volgens de wet alleen een moeder. U moet het kind erkennen om de wettelijke vader of duomoeder te zijn. Dat kan ook als u niet de biologische ouder bent. U maakt hiervoor een afspraak. Erkennen is gratis.

 • Ondersteuning bij heroriëntatie

  Vanaf 1 januari 2021 kunnen ondernemers ondersteuning krijgen bij heroriëntatie. Dat betekent dat u hulp van ons krijgt bij het onderzoeken van nieuwe kansen voor uw bedrijf. Ook kunt u steun krijgen voor onderzoek naar uw kansen op de arbeidsmarkt. U kunt deze regeling telefonisch bij ons aanvragen.

 • Coordinated Vulnerability Disclosure

  De veiligheid van onze ICT-systemen is erg belangrijk. Hiervoor treffen we veiligheidsmaatregelen. We willen voorkomen dat zwakke plekken bewust misbruikt worden. Ziet u toch een zwakke plek in onze systemen? Laat het weten. U leest op deze pagina hoe u een veilige melding maakt, wat de afspraken over Coordinated Vunerability Disclosure zijn en hoe wij uw melding afhandelen. Als u een melding maakt gaat u automatisch akkoord met de afspraken.