Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

  • Bedrijfsafvalinzameling

    De gemeente haalt alleen het huishoudelijk afval van particulieren op. Bedrijven en instellingen moeten zelf hun afvalverwerking regelen. Er zijn inzamelbedrijven die bedrijfsafval op kunnen halen. Hiervoor neemt u zelf contact op met een inzamelbedrijf.

  • Laden en lossen

    Het voetgangersgebied in het centrum van Maastricht is op bepaalde tijdstippen met paaltjes afgesloten voor auto’s en vrachtwagens. Tussen 07.00 en 11.00 uur (de venstertijden) gaan deze pollers of zakpalen omlaag. U kunt dan laden en lossen in de binnenstad. Buiten de venstertijden kunt u alleen met een ontheffing laden en lossen in de binnenstad. Check eerst de extra voorschriften en regels voor laden en lossen in de avond of nacht. Kunt u daaraan voldoen en dat ook aantonen met een akoestische onderbouwing? Dan kunt u mogelijk een ontheffing krijgen.

  • Inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)

    Wanneer u als zelfstandig ondernemer stopt met uw eigen bedrijf, heeft u misschien niet meteen ander werk. Uw inkomen kan dan onder het sociaal minimum raken. De IOAZ-uitkering biedt mogelijk uitkomst. IOAZ staat voor inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen.

  • Bovengrondse brandstoftanks, melding

    In Maastricht staan veel bovengrondse tanks voor brandgevaarlijke en milieubedreigende stoffen. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste installatie, de kwaliteit en het goed functioneren van de tank(s) en moet zelf zorgen voor de juiste certificaten. Als u een nieuwe tank installeren moet u dit vooraf melden bij de gemeente.

  • Zwerfafval

    Soms laten mensen afval achter op een verkeerde plek. Er ontstaat zwerfafval. Dit zorgt voor vieze straten en trekt ongedierte aan. Het slecht voor natuur, dier en mens. Ook kost het veel geld om zwerfafval op te ruimen. Hier leest u wat u kunt doen als u zwerfval ziet en hoe u kunt helpen. 

  • Psychiatrisch ziekenhuis, gedwongen opname

    Iemand die gevaarlijk is voor zichzelf en anderen, en niet meewerkt aan een behandeling, kan gedwongen worden opgenomen. Meestal gaat het om een opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Wilt u iemand gedwongen laten opnemen? Iedereen kan de procedure voor een rechterlijke machtiging in gang zetten.

  • Beroepschrift indienen

    De gemeente beslist over uw bezwaar tegen een gemeentelijk besluit. Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan. In de brief van de gemeente met de beslissing op uw bezwaarschrift staat vermeld bij wie u in beroep kunt gaan.

  • Meldpunt radicalisering

    Radicalisering is een steeds meer opkomend probleem. Signaleren van mogelijke probleemsituaties is belangrijk om tijdig te kunnen ingrijpen. Radicalisering is een proces dat sommige mensen doormaken waarin ze zich steeds meer afkeren van de samenleving en zo radicaal worden dat zij bereid zijn om grenzen te overschrijden om hun doelen te bereiken.

  • Actief zijn en meedoen, hulpvraag

    Kunt u niet meer zelfstandig het huis uit of bent u eenzaam en maakt u moeilijk nieuwe vrienden, dan kunt u een gesprek vragen met een medewerker van team Wmo. Hij/zij kijkt samen met u wat u zelf kunt doen of waar mensen uit u omgeving u mee kunnen helpen. Als uit het gesprek naar voren komt dat u hulp nodig heeft die aansluiten bij uw omstandigheden, bijvoorbeeld een scootmobiel dan kan de medewerker u helpen met een maatwerkvoorziening.

  • Plaagdieren of ongedierte, melding

    Heeft u overlast van plaagdieren, zoals muizen, bijen of wespen? De gemeente zorgt niet voor de bestrijding van de dieren, maar wij kunnen u wel adviseren over wat u het beste kunt doen.