Zoekresultaat 1 - 10 van 28 resultaten

  • Koopzondagen

    Ondernemers mogen zelf bepalen of zij op zondag geopend zijn. Dit kan betekenen dat niet alle winkels in een bepaald gebied tegelijk geopend zijn.

  • Graf aanvragen of as verstrooien

    Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u uw dierbare wilt begraven op een gemeentelijke begraafplaats, moet u bij de gemeente een graf aanvragen. U kunt ook as van uw gecremeerde dierbare bijzetten of uitstrooien op een van de gemeentelijke begraafplaatsen. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen. Wilt u een grafmonument of een gedenkteken op het graf, de urnennis of het urnengraf plaatsen? Daarvoor heeft u een vergunning nodig. Dit kan de steenhouwer voor u regelen.

  • Melden incidentele festiviteiten

    Heeft u een festiviteit met live muziek of een andere activiteit waarbij u niet voldoet aan de vastgestelde geluidsnormen? Dan kunt u dit als een incidentele festiviteit melden. U hoeft zich dan niet - onder bepaalde voorwaarden – te houden aan de geluidseisen. Dit mag u maximaal 12 keer per jaar doen.

  • Subsidies duurzaam ondernemen

    De Nederlandse overheid stelt voor ondernemers verschillende subsidies voor energiebesparing en duurzame opwekking beschikbaar.

  • Overval voorkomen

    Als ondernemer kunt u veel doen om uw omgeving veiliger te maken. Op deze pagina leest u wat u kunt doen.

  • Adressen kinderopvang

    Zoekt u opvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang.

  • Soorten graven en grafrechten

    Er zijn verschillende soorten graven. Bij elk soort graf horen ook andere grafrechten. Alle graven worden opvolgend gebruikt. U kunt dus geen graf reserveren. De keuze voor een type graf kunt u bespreken met uw uitvaartondernemer.

  • Verzoek tot handhaving

    Ervaart u een vorm van overlast in uw directe omgeving en komt u er in een gesprek met elkaar niet uit? De eerste stap is om dat bij ons te melden. Eén van onze toezichthouders zal contact met u opnemen en vervolgens de situatie beoordelen. Na de beoordeling krijgt u een terugkoppeling.

  • Zienswijze

    Wilt u reageren op een ontwerpbesluit van de gemeente Zevenaar? Dan kunt u ons dat laten weten. Zo’n reactie op een ontwerpbesluit of ontwerpplan noemt de wet een zienswijze.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met de beslissing over uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan. Bezwaar maken tegen een aanslag gemeentelijke belastingen doet u met het formulier op de pagina Bezwaar tegen aanslag gemeentelijke belastingen.