Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Grof tuinafval op laten halen

    Grof tuinafval is groen plantmateriaal zoals takken en heggen. Bladeren en klein snoeiafval doet u in de gft-container. Inwoners kunnen grof tuinafval gratis op laten halen. U maakt hiervoor online een afspraak. Grof tuinafval wordt op donderdag opgehaald. Het volgende nemen wij niet mee: kerstbomen schuttingen en bielzen aarde en zand stronken graszoden tuinmeubilair U kunt dit zelf wegbrengen naar afvalbrengstation Ecopark De Limes.

  • Kwijtschelding gemeentebelastingen

    Heeft u een laag inkomen en weinig spaargeld? Dan kunt u in 2024 voor afvalstoffenheffing kwijtschelding aanvragen. Voor andere gemeentebelastingen zoals rioolheffing (dit was alleen in 2023 mogelijk), hondenbelasting of onroerende-zaakbelasting kunt u geen kwijtschelding aanvragen. Vraag de kwijtschelding zo snel mogelijk aan. U hoeft de afvalstoffenheffing dan misschien niet te betalen, of maar voor een deel. 

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente is verantwoordelijk voor het inzamelen en afvoeren van afvalwater. Hiervoor is riolering aangelegd. U kunt een aansluiting op de riolering aanvragen.

  • Duurzaamheidslening

    Als huiseigenaar of huurder kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. De maatregelen kunt u tegen gunstige voorwaarden financieren. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) betaalt de persoonlijke lening uit via een bouwkrediet. Het gaat om de volgende maatregelen: warmtepomp zonnepanelen (met of zonder thuisbatterij) zonneboiler gevelisolatie dakisolatie vloerisolatie hoog rendementsglas lage temperatuurverwarming verbetering verwarmingssysteem (waterzijdig inregelen, gelijkstroompomp) aansluiten op warmtenet energiezuinig ventilatiesysteem warmte-terugwinsysteem energiemonitor met koppeling slimme meter elektrisch kookplaat groene daken auto oplaadpunt Hoeveel rente betaalt u Het afsluiten van de lening kost u niets. Er zijn ook geen bijkomende kosten, zoals advieskosten, taxatiekosten of notariskosten. U betaalt natuurlijk wel rente en aflossing. Bekijk de actuele rentestand van de duurzaamheidslening (SVn.nl).

  • Afvalpas voor inwoners

    Met de afvalpas kunt u de ondergrondse restafvalcontainer openen. Ook krijgt u met de pas toegang tot afvalbrengstation Ecopark De Limes. Er zijn een aantal pmd-containers in de gemeente waar de afvalpas ook gebruikt moet worden.  Is uw afvalpas kapot of kwijt? Vraag dan een nieuwe afvalpas aan. U ontvangt de nieuwe pas binnen 5 werkdagen. Hoe werkt het Per huishouden wordt 1 afvalpas verstrekt De afvalpas hoort bij uw woning en blijft eigendom van de gemeente. Bij verhuizing geeft u de pas aan de nieuwe bewoner of aan de woningbouwvereniging Het gebruik van de afvalpas is anoniem. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen. Ook betaalt u niet per zak U kunt een afvalpas aanvragen als u afvalstoffenheffing betaalt. En u bent eigenaar of huurder van een woning in Alphen aan den Rijn Bedrijven kunnen een afvalpas voor bedrijven aanvragen. Zij kunnen hiermee niet naar het Ecopark.

  • Restafval

    Restafval is al het huishoudelijk afval dat niet gescheiden kan worden ingeleverd. U gooit het weg in de ondergrondse restafvalcontainer of in uw eigen restafvalcontainer.  Restafval in de ondergrondse container Gooit u uw restafval in de ondergrondse afvalcontainer, maak dan gebruik van afvalzakken van maximaal 60 liter. Groter past niet in ondergrondse container. Restafval in uw eigen restafvalcontainer Bied restafval op de juiste dag aan en zet de container voor 07:30 uur buiten op de aangewezen plek. Stamp het afval niet aan en stop er niet meer dan 70 kg in. Plaats de container aan de rand van de weg met de wielen richting de weg. Afval dat naast de container staat wordt niet meegenomen. Restafval dat niet in de container past, valt onder grofvuil. Dit levert u gescheiden inleveren bij afvalbrengstation Ecopark DeLimes. U kunt grofvuil of grof tuinafval ook laten ophalen. Nog bruikbare spullen kunt u aanbieden bij Stichting Kringloop.

  • Textiel wegbrengen

    Al uw (kapotte) kleding, schoenen, knuffels en overig textiel dat u niet meer nodig heeft, kunt u gescheiden aanbieden. De gemeente haalt geen textiel op U doet uw textiel in textielcontainers van bijvoorbeeld Stichting Kringloop. De containers staan verspreid in de gemeente. Locaties vindt u op de website van Stichting Kringloop Alphen. Liefdadigheidsinstellingen zamelen maximaal 5 keer per jaar textiel in. U ontvangt hiervoor een speciale plastic zak in de brievenbus.

  • Bedrijfsafval

    Bedrijven en instellingen in Alphen aan den Rijn zorgen zelf dat hun afval wordt afgevoerd. Hiervoor kan een contract afgesloten worden met een inzamelbedrijf. De gemeente sluit geen contracten meer af voor het plaatsen van containers voor bedrijfsafval. Voor het weggooien van restafval kunnen bedrijven bij de gemeente een bedrijfsafvalpas aanvragen. U gooit dan zelf uw restafval weg in de verzamelcontainer in de wijk. Bedrijfsafvalpas aanvragen » Is uw bedrijf gevestigd in het centrum (kern Alphen aan den Rijn) en kunt u in uw straat geen gebruik maken van de ondergrondse restafvalcontainer? Bel dan met de gemeente via 14 0172 en informeer naar de mogelijkheden.

  • Afvalcontainer aanvragen

    Is uw afvalcontainer vermist, kapot of staat er geen container op uw (nieuwe) adres, dan kunt u een nieuwe aanvragen. U kunt van iedere container gratis 1 extra container aanvragen. Voor restafval kunt u geen extra container aanvragen.  De gemeente verstrekt per huishouden: 1 container voor groente-, fruit- en tuinafval (140 liter) 1 container voor papier en karton (140 liter). In Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam zamelen diverse verenigingen huis-aan-huis het oud papier in. Inwoners kunnen hier (nog) geen papiercontainer aanvragen.  1 container voor plastic-, metaal- en drinkpakken (240 liter) alléén in gebieden waar (nog) geen ondergrondse restafvalcontainers zijn geplaatst: 1 container voor restafval (240 liter). Heeft u een (nieuwbouw)huis waar nog geen container aanwezig is? Vraag de container(s) aan zodra u bij de gemeente ingeschreven staat als eigenaar of huurder van de woning.

  • Grofvuil op laten halen

    Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in een afvalzak of afvalcontainer past. Denk aan meubels (zoals banken en kasten) en gebruiksgoederen (bijvoorbeeld een koelkast, televisie, huishoudelijke apparaten). Grofvuil wordt elke maandag, dinsdag en woensdag opgehaald.  U maakt een afspraak voor het ophalen van grofvuil en betaalt hier € 14,95 voor.  Hoe werkt het U maakt online een afspraak en betaalt met iDEAL het bedrag U biedt het grofvuil aan in Big Bags. Deze ontvangt u de donderdag vóór de ophaaldatum. Op werkdagen kunt u aan de Genielaan 1 de Big Bags ook zelf ophalen Meubels die niet uit elkaar kunnen (zoals banken of matrassen) hoeven uiteraard niet in een Big Bag U zet grofvuil op de aanbiedplaats voor containers of naast een ondergrondse container (niet op de metalen plaat)  IJzeren of metalen spullen (zoals een fiets, strijkplank of bedspiraal) en huishoudelijke apparaten zet u naast de Big Bags Zet het grofvuil vóór 7.30 uur in Big Bags op straat Bied per keer niet meer dan 4 m3 grofvuil aan Let op: annuleert u de afspraak? Breng de Big Bags dan terug naar de Genielaan 1 Wat halen wij niet op: bouw en sloopafval spiegels alles van of met glas alles van of met steen chemisch afval autobanden  U brengt dit zelf naar Ecopark De Limes. Bedrijven en instellingen kunnen geen grofvuil aanbieden. Zij zorgen zelf dat hun afval wordt afgevoerd.