Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Objecten plaatsen

    Wilt u een object, zoals bijvoorbeeld een bouwkeet, bouwsteiger of container plaatsen? En kan dat niet op eigen terrein? Dan moet u in sommige gevallen een melding doen of een vergunning aanvragen.

  • Container verplaatst

    Is uw container verkeerd teruggezet? Geef snel en eenvoudig uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt. Uw melding wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen en wilt u een aansluiting op de riolering of drainage aanleggen of vervangen? Vraag dan op tijd een rioolaansluiting aan voor het lozen van (huishoudelijk) afvalwater, regen- of grondwater.

    Nieuwe aansluitingen zijn volledig voor rekening van de eigenaar/bewoner en moeten zes weken voor uitvoering schriftelijk worden ingediend. Tijdens deze periode zal de gemeente beoordelen of de aansluiting daadwerkelijk mogelijk is. Indien er sprake blijkt te zijn van vervuilde grond is deze periode niet van toepassing en zal team riolering contact met u opnemen. 

  • Afspraak maken Klein Chemisch Afval

    Onder Klein Chemisch Afval (KCA) vallen producten die bij niet-gescheiden inzameling schadelijk zijn voor het milieu of veiligheidsrisico's voor burgers en inzamelaars met zich meebrengen.

    Sommige producten zijn goed herbruikbaar. Chemisch afval is te herkennen aan een speciaal symbool op de verpakking: een afvalcontainer met een kruis er doorheen. Op de pagina Soorten afval kunt u nalezen wat u wel en niet kunt aanbieden.

  • Rioolonderhoud

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Heeft u last van een rioolverstopping? Dan moet u een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Stelt dit bedrijf vast dat de verstopping buiten uw erf zit, dan kunt u een melding maken bij de gemeente. Geef uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt.

  • Afspraak maken grofvuil ophalen

    Grof huishoudelijk afval is al het afval dat te groot of te zwaar is om als huishoudelijk restafval aan de inzameldienst aan te bieden. Door grof afval gescheiden in te leveren, kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Dit bespaart grondstoffen en energie en levert minder milieuvervuiling op.

    U kunt grof huishoudelijk afval, wit- en bruingoed en tuinafval tegen betaling op laten halen of zelf kosteloos wegbrengen naar het Afvalbrengstation. Voor het wegbrengen van afval naar het Afvalbrengstation kunt u gebruik maken van de gratis elektrische bakfiets.

    Op de pagina Soorten afval leest u hoe u verschillende soorten afval kunt aanbieden.

    Verbouwingsafval

    Verbouwingsafval wordt niet opgehaald. Voorbeelden van verbouwingsafval zijn: grond, zand, steen, glas, keukenkasten, aanrechten, deuren, bielzen, schuttingen, tegels en ander afval dat vrijkomt bij een verbouwing van huis en tuinen.

    U kunt tot één kubieke meter per maand verbouwingsafval gratis naar het Afvalbrengstation brengen. In de Tarieventabel afvalinzameling bekijkt u de kosten als u meer dan één kubieke meter per maand aan verbouwingsafval inlevert. U kunt uw verbouwingsafval ook door een commerciële partij laten ophalen.

  • Venten

    Onder venten wordt verstaan: mobiel te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen of diensten, in de openbare ruimte of aan huis. Op de plekken waar venten is toegestaan, heeft u geen vergunning nodig. 

    Venten is niet toegestaan op de volgende locaties:

    • het Stadshart, het gebied gelegen tussen Keizer Karelweg en Van Heuven Goedhartlaan (met in begrip van busstation en eindhalte metro)
    • winkelcentrum Groenhof
    • winkelcentrum Westwijk
    • winkelcentrum Kostverlorenhof
    • winkelcentrum Bankras
    • winkelcentrum Middenhoven
    • winkelcentrum Waardhuizen
    • alle metrohaltes binnen de grenzen van Amstelveen
    • op de weekmarkt

    Voor alle overige gebieden in Amstelveen heeft u geen vergunning nodig om te venten. De regels rond venten zijn vastgelegd in artikel 5:15 van de Algemene Plaatselijke Verordening Amstelveen.

    Als u langer dan tien minuten op dezelfde plek staat, zonder een klant te bedienen, is er sprake van het innemen van een standplaats. U moet dan een standplaatsvergunning aanvragen.

  • Afvalcontainers

    De rolcontainers met Plastic verpakkingsmateriaal, Metaal/blik en Drinkpakken (pmd) en Groente-, fruit- en tuinafval (gft) worden elke twee weken geleegd. Van half maart tot half oktober wordt gft wekelijks opgehaald. Uitzondering zijn enkele inzamelwijken waar gft in het voorjaar en najaar extra worden geleegd. Is uw container niet geleegd terwijl dit wel had moeten gebeuren? Maak dan een melding met Fixi.

    In heel Amstelveen wordt de papiercontainer één keer per drie weken geleegd. In het buitengebied wordt de restafvalcontainer één keer per vier weken geleegd.

    Heeft u veel pmd, gft of papier en karton? Dan kunt u gratis een tweede container aanvragen. Een tweede restafvalcontainer voor het buitengebied is niet gratis. Kijk voor de kosten op de pagina Tarieventabel afvalinzameling huishoudens.

    De groene gft-container en de grijze pmd-container zijn verplicht en dienen dus bij elke laagbouw woning aanwezig te zijn. De grijze container met blauw deksel voor papier en karton is niet verplicht. U kunt hiervoor ook gebruikmaken van een ondergrondse container.

  • Subsidie Energiebesparing

    Wilt u energiebesparende maatregelen nemen en zo uw woning duurzamer maken? Bijvoorbeeld met betere isolatie, ventilatie, duurzame verwarming of koeling? Vraag subsidie aan voor deze voorzieningen. De subsidie Energiebesparing is voor woningeigenaren, (ver)huurders en VvE’s. U vraagt de subsidie aan binnen 13 weken na uitvoering van de maatregelen.

    U kunt deze subsidie combineren met de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) en/of de SVvE (Subsidie verduurzaming voor VvE’s) van het Rijk.

    Voor wie is de subsidie?

    De subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Nieuwbouw is uitgesloten van de regeling.

    Waarvoor is de subsidie?

    U kunt subsidie aanvragen voor de volgende maatregelen:

    • (zelfstandig) isoleren van de woning
    • ventileren van de woning
    • duurzaam verwarmen en koelen
    • overige maatregelen, zoals een inductiekookplaat

    Bekijk een volledig overzicht en een toelichting van de maatregelen.

    U krijgt geen subsidie voor bijvoorbeeld:

    • De kosten voor reguliere zonnepanelen (PV-panelen). U krijgt alleen subsidie voor fotovoltaïsche plus thermische zonnepanelen (PVT-panelen), die naast elektriciteit ook warmte opwekken.
    • De kosten voor spouwmuurisolatie.

    Hoogte van de subsidie

    Bekijk de hoogte van de subsidie per maatregel onder ‘Gerelateerde vragen’.

    Hoger subsidiebedrag

    • Eigenaren van een monumentale woning of een beschermd stads- of dorpsgezicht komen in aanmerking voor € 1.000,- extra subsidie;
    • Vraagt u subsidie voor dakisolatie tegelijkertijd aan met buren, dan kan het subsidiebedrag worden verhoogd met 5%;
    • Vraagt u subsidie aan voor isolatiemaatregelen en wordt er een natuurlijk isolatiemateriaal gebruikt, dan kan het subsidiebedrag worden verhoogd met 10%;
    • Vraagt u subsidie aan voor een warmtepomp en wordt er een natuurlijk koudemiddel gebruikt, dan kan het subsidiebedrag worden verhoogd met 10%.

  • Afvaltag voor containers restafval en GFE

    De afvaltag (eerder afvalpas) is een ‘sleutel’ om de ondergrondse restafvalcontainer(s) en bovengrondse GFE-container die bij uw adres horen, te openen. Eerder gebruikte u hiervoor een afvalpas. De afvalpas is tussen eind juni en juli 2023 vervangen door de afvaltag. Bent u de afvaltags kwijt, dan kunt u een set van twee nieuwe afvaltags online aanvragen.

    Gebruik van de afvaltag

    Hoe werkt de nieuwe afvaltag? 

    Leg de afvaltag op de cirkel van de kaartlezer van de ondergrondse restafvalcontainer of de bovengrondse GFE-container voor groente, fruit en etensresten. Het kan een paar seconden duren voor u een klik hoort en de container open kan. De afvaltag werkt bij dezelfde containers als uw afvalpas. 

    Tip: Hang de afvaltag aan uw sleutelbos. Gebruik daarvoor het gat dat al in de afvaltag zit. Maak geen extra gat in de afvaltag. 

    Ondergrondse restafvalcontainers 

    De afvaltag werkt bij meerdere ondergrondse restafvalcontainers.   

    Er zijn twee woongebieden voor het gebruik van de afvaltag:  

    • Amstelveen Noord: u kunt alle ondergrondse restafvalcontainers openen in het gebied ten noorden van de A9.
    • Amstelveen Zuid: u kunt alle ondergrondse restafvalcontainers openen in het gebied ten zuiden van de A9. 

    Bovengrondse GFE-containers 

    De bovengrondse container voor groente, fruit en etensresten (GFE-container) is alleen voor het gebouw waar deze voor of bij staat. Uw afvaltag wordt automatisch gekoppeld aan het gebouw.

    Als de afvaltag niet werkt  

    • Bij ‘vol’ of ‘buiten gebruik’ kunt u tijdelijk geen restafval storten. Zet geen afval naast de container. U kunt hiervoor een boete krijgen.  
    • Staat in het afleesvenster ‘geen toegang’? De container staat dan niet op uw tag geregistreerd. U kunt de container niet gebruiken. 
    • Is de afvaltag kapot? Doe de tag bij het plastic afval. De tag wordt dan gerecycled.

    Verhuizen en de afvaltag 

    • De afvaltag hoort bij de woning. Bij een verhuizing laat u de twee afvaltags achter in de woning voor de volgende bewoners.   
    • Verhuist u naar een andere woning in Amstelveen en vindt u daar geen afvaltag? Dan bestelt u een nieuwe set van twee afvaltags. Dit is niet gratis. 
    • Vindt u geen afvaltag in een nieuwbouwwoning? Neem dan contact op via het online contactformulier

    Bedrijven 

    Bedrijven kunnen via deze pagina geen afvaltags aanvragen. Bedrijven die nu een afvalpas tegen betaling gebruiken rondom bepaalde winkelcentra, blijven een afvalpas gebruiken.

    Wilt u voor een bedrijf informatie over de mogelijkheden voor het gebruik van ondergrondse bedrijfscontainers of storten op het Afvalbrengstation? Neem contact op via het online contactformulier