Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Afvalstoffenheffing

    De gemeente heeft als taak om bij alle woningen afval op te halen. U betaalt hiervoor afvalstoffenheffing. De gemeente gebruikt de opbrengst van de afvalstoffenheffing om het huishoudelijk afval op te halen en te verwerken. Ondernemers die gebruik maken van de afvalinzameling van de gemeente betalen reinigingsrecht. Aanslag afvalstoffenheffing Elk jaar ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Het biljet kan…

  • Aansluiting gemeenteriool

    U wilt een aansluiting op de openbare riolering. U kunt deze aanvraag gebruiken als er op uw verzoek een nieuwe aansluiting moet worden gemaakt of als er een bestaande aansluiting moet worden gewijzigd. Rioolaansluiting (particulier) De eigenaar, projectontwikkelaar of een gemachtigde van de eigenaar of projectontwikkelaar vraagt een rioolaansluiting aan. Vul het formulier rioolaansluiting aanvragen (particulier) in. Rioolaansluiting (particulier) Rioolaansluiting…

  • Subsidieregeling witgoed

    Voor wie is de subsidieregeling bedoeld? De subsidieregeling is bedoeld voor inwoners van gemeente De Fryske Marren die te maken hebben met energiearmoede. Waarvoor is deze subsidie bedoeld? De subsidie is bedoeld voor de vervanging van witgoed voor een nieuw, energiezuinig apparaat. Wanneer komt u in aanmerking? U komt in aanmerking als u aan de volgende voorwaarden voldoet: U woont…

  • Afvalpas

    Sommige inwoners binnen onze gemeente maken gebruik van een ondergrondse container. Deze containers zijn geschikt voor afvalzakken met een inhoud van maximaal 40 liter. Bediening ondergrondse container U gebruikt de ondergrondse containers met behulp van een afvalpas (ook wel milieupas). De bediening van de inworpzuil staat op de ondergrondse container aangegeven. Afvalpas en verhuizen Gaat u verhuizen? Laat de afvalpas…

  • Woonoverlast

    Heeft u zelf en/of met buurtbemiddeling geprobeerd om de problemen te bespreken met uw buren, maar ervaart u nog steeds overlast? Dan kunt u een aantal vervolgstappen zetten. Welke stap past bij uw situatie hangt af van het soort overlast, de ernst van de overlast en de woonsituatie van de overlastgever (huur- of koopwoning). Gratis online advies over uw situatie…

  • Mijn container is te klein / te groot

    Container omwisselen De restafvalcontainer is beschikbaar in 180 en 240 liter. U kunt uw container omwisselen voor een ander formaat. Kosten voor het omwisselen Voor het omwisselen van uw restafvalcontainer voor een ander formaat betaalt u € 30. Bent u recent verhuisd? Dan kunt u tot drie maanden na de verhuizing uw container gratis omwisselen voor een ander formaat. Papiercontainer…

  • Criminaliteit en ondermijning

    Ondermijnende criminaliteit is moeilijk te herkennen, maar komt ook hier in Fryslân voor. Maar, wat is ondermijnende criminaliteit nou precies? Hoewel het erg lastig is om kort en bondig uit te leggen wat ondermijnende criminaliteit exact inhoudt, proberen we u hieronder de betekenis ervan uit te leggen. Het Openbaar Ministerie spreekt ook wel van: ‘Misdaad die maatschappelijke structuren of het…

  • Mijn container is niet geleegd

    Is uw container niet geleegd? Waarom dat niet is gelukt is misschien niet altijd duidelijk wanneer u 's avonds thuiskomt en een volle container aantreft. Waarom is de container niet geleegd? Misschien was dit er aan de hand: Er is vandaag geen inzameling (controleer dit in de afvalkalender); De container stond te laat aan de weg (uw container moet vóór…

  • Mijn container is kapot

    Reparatieverzoek U doet een reparatie of vervangingsverzoek. Wij repareren of vervangen uw container in de meeste gevallen gratis. Container kapot Container met brandschade Voor een container met brandschade brengen we kosten in rekening. U betaalt € 42,65. Ook als de container buiten uw schuld om is beschadigd. Deze kosten kunt u eventueel declareren bij uw verzekering.