Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Heeft uw woning of pand nog geen aansluiting op het openbare rioolstelsel van de gemeente Goes? De gemeente verzorgt de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw vanaf uw perceelgrens op het openbare rioolstelsel. Hier leest u hoe u deze rioolaansluiting aanvraagt.

  • Afvalbak (kliko) of afvalpas kwijt, gestolen of kapot

    De meeste adressen hebben drie afvalbakken. Een grijze container voor restafval, een groene voor gft-afval en een blauwe voor oud papier. Sommige inwoners hebben een afvalpas voor verzamelcontainers in de buurt. Is uw container of afvalpas kwijt, gestolen of kapot? Of wilt u een afvalpas of container aanvragen? Lees hier wat u moet doen.

  • Diftar

    Afval scheiden is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Sinds 2019 betaalt u per huishouden een vast basisbedrag voor uw afval. Dat basisbedrag is lager dan de gemeentelijke belasting voor afval in de jaren vóór 2019. Daarnaast betaalt u voor iedere keer dat u uw grijze container met restafval laat legen. Of voor iedere keer dat uw afvalpas gebruikt voor het wegbrengen van restafval naar een verzamelcontainer. Hoe minder vaak u dat doet, hoe minder u betaalt. Zo heeft u zelf invloed op uw totale rekening. Dit systeem heet Diftar.

  • Aanmelden grof huisvuil

    Probeer uw grof huisvuil zo klein mogelijk te maken. Vaak past het dan gewoon in uw container voor restafval. Lukt dat niet? Of is het te veel voor in uw grijze container? Dan kunt u het grofafval zelf naar de milieustraat brengen. Ook kunt u tegen betaling gebruik maken van de ophaaldienst. Deze haalt het grofafval thuis bij u op. Matrassen moet u altijd zelf aanbieden bij de Milieustraat.

  • Ophaaldagen afval en ledigingen (DigiD)

    Heeft u rolcontainers (kliko's) voor uw afval? In de Afvalkalender ziet u wanneer uw afval wordt opgehaald. Als u een afvalpas heeft, ziet u deze informatie niet. Met een afvalpas bepaalt u namelijk zelf wanneer u uw afval weg brengt.

  • Milieustraat

    Veel soorten afval kunt u naar de milieustraat brengen. Bijvoorbeeld oud metaal, textiel, oud papier, grof huisvuil, grof tuinafval, klein chemisch afval (kca), kadavers van huisdieren, gebruikt hout, puin, oude matrassen, afgewerkte olie en frituurvet, enzovoort. Ook op de milieustraat is het belangrijk dat u uw afval goed scheidt. Alleen op die manier kan uw afval opnieuw gebruikt worden. En werkt u mee aan een kleinere afvalberg. Let op: huishoudelijk restafval hoort in uw grijze container of in de verzamelcontainer voor restafval. U kunt dit niet naar de milieustraat brengen.

  • Afvalinzameling bedrijven

    Hebt u bedrijfsafval? Dan moet u zelf regelen dat dit op een goede manier wordt opgehaald of verwerkt. De gemeente is namelijk niet verantwoordelijk voor het ophalen of verwerken van bedrijfsafval. Dit omdat er grote verschillen zijn tussen soorten en hoeveelheid bedrijfsafval. U kunt hiervoor zelf een contract afsluiten bij goedgekeurde bedrijven of een contract afsluiten met de gemeente. Als u een contract met de gemeente wilt afsluiten kunt u hieronder de aanvraag starten.

  • Milieu, omgevingsvergunning of melding

    Als ondernemer moet u zich houden aan milieuregels. Voor bepaalde activiteiten die het milieu belasten moet u een omgevingsvergunning aanvragen of een melding doen. Start u een nieuw bedrijf of wijzigt u een bestaand bedrijf of breidt u deze uit? Dan kunt u via Omgevingsloket online een vergunningcheck doen. U ziet dan of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.