Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Rioolverstopping

    Dit controleert u met het ontstoppingsstuk. Zit de verstopping achter het ontstoppingsstuk en dus in gemeentegrond? Dan betaalt de gemeente de kosten voor het opheffen van de verstopping, mits deze niet veroorzaakt is door onjuist gebruik van de riolering (denk hierbij aan lozing van vet of andere zaken die niet in de riolering thuis horen). Zit de verstopping voor het ontstoppingsstuk en dus in eigen grond? Dan betaalt u zelf de kosten voor het opheffen van de verstopping. Let op, schakel niet meteen een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf in om de verstopping op te heffen. Dan betaalt de gemeente de kosten niet. De locatie van de verstopping moet eerst vastgesteld worden. Hoe werkt het Vraag bij de gemeente waar het ontstoppingsstuk precies ligt. Graaf het ontstoppingsstuk op of laat dit opgraven door een bedrijf. Met het ontstoppingsstuk kunt u achterhalen waar de verstopping zit. Giet in een geopende ontstoppingsstuk water. Kan het water vanaf daar wegstromen? Dan zit de verstopping bijna altijd in het riool in eigen grond. Zit de verstopping in gemeentegrond (achter het ontstoppingsstuk)? Neem dan contact op met de gemeente. De gemeente zorgt dan dat de verstopping wordt opgelost. Zit de verstopping in eigen grond (voor het ontstoppingsstuk)? Dan betaalt de eigenaar van de woning of het bedrijf de kosten. Kunt u het ontstoppingsstuk niet zelf (laten) opgraven? Dan kunt u direct contact opnemen met de gemeente. De gemeente schakelt dan voor het opgraven van het ontstoppingsstuk een aannemer in. Als blijkt dat de verstopping in uw erf ligt, moet u zelf de kosten voor het opgraven van het ontstoppingsstuk en voor het opheffen van de verstopping betalen. Vragen of klachten? Bij klachten over stank, rioolverstopping en verzakking van de weg kunt u contact opnemen met de gemeente via het contactformulier.

  • Bedrijfsafval

    Snel navigeren: Verplicht afval scheiden Vergunning Géén vergunning Afval inleveren Afvalstoffenregistratie Geen rolcontainer in de openbare ruimte Verplicht afval scheiden Als ondernemer bent u verplicht om het afval van uw bedrijf of instelling te scheiden. Lees meer over afval buitenshuis scheiden en recyclen. Heeft u een vergunning van de gemeente of provincie, dan staat daar meestal in vermeld welke afvalstoffen u moet scheiden. Heeft u géén vergunning, dan gelden de regels uit het Activiteitenbesluit Milieubeheer. Op de website Ondernemersplein vindt u meer informatie over welk afval u moet scheiden. En hoe. Afval inleveren U sluit een contract af met een erkende, particuliere inzamelaar. Zij halen uw afval op. Maak gebruik van de VIHB-lijst voor erkende inzamelaars. Zij vervoeren de bedrijfsafvalstoffen naar erkende verwerkers. Bedrijfsafval kan niet worden ingeleverd bij de recyclingstations van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Komt u met een bedrijfsbusje, dan moet u kunnen aantonen dat het alleen om huishoudelijk afval gaat. Afvalstoffenregistratie Geeft u afvalstoffen af aan een erkende inzamelaar, dan moet u dit registreren. Dit gaat via een afvalstoffenregistratie. Geen afvalcontainers in de openbare ruimte U plaatst afvalcontainers op uw eigen terrein. Het plaatsen van (rol)containers in de openbare ruimte is zonder schriftelijke toestemming (ontheffing) niet toegestaan. Dat staat in de Algemene plaatselijke verordening (artikel 2:10). Bent u ondernemer in de binnenstad, dan kunt u uw bedrijfsafval ook aanbieden in de ondergrondse bedrijfsafvalcontainer op de Vingerhoekhof (Renewi).

  • Afval

    Voor vragen over het ophalen en aanbieden van afval, klachten of ideeën over de afvalinzameling, kunt u terecht op de website van RMN. Bekijk de online afvalkalender en ontdek wanneer uw afval wordt opgehaald. Vul uw postcode en huisnummer in. RMN verstuurt géén papieren kalenders. Bekijk de actuele afvalkalender RMN app Download gratis de RMN app voor iOS of Android. In de app vindt u praktische informatie, zoals de afval inleveropties, wat hoort waar en hoe u een aanhangwagen kunt lenen om grofvuil zelf weg te brengen. Download de RMN app (iOS) Download de RMN app (Android) Recyclingstation IJsselstein Niet alles mag of past in een container (kliko) of ondergrondse container. Daarom kunt u als particulier (bedrijven hebben geen toegang) uw grofvuil ook naar het recyclingstation in IJsselstein brengen. Op het recyclingstation kunt u ruim 25 verschillende soorten afval/grondstoffen gescheiden inleveren. Adres en openingstijden RMN Archimedesstraat 3 3401 JB IJsselstein Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur. Houd er rekening mee dat deze tijden kunnen verschillen tijdens feestdagen en/of bij warm weer. Bekijk de website van RMN voor actuele openingstijden.