Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Milieustraat

    Wilt u grof afval kwijt en is het niet geschikt voor de Kringloopwinkel, dan kunt u terecht bij één van onze milieustraten.

  • Containers

    De gemeente maakt gebruik van rolcontainers voor de laagbouw voor het inzamelen van het huishoudelijk afval.

  • Ondergrondse containers

    De gemeente maakt gebruik van (ondergrondse) verzamelcontainers voor de hoogbouw voor het inzamelen van huishoudelijk afval.

  • Afvalstoffenheffing

    Afvalstoffenheffing wordt geheven van iedereen die gebruiker is van een perceel (woning) waar de gemeente een verplichting heeft tot het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen.

  • Rioolverstopping

    Als het afvalwater niet meer goed wegloopt, kan er sprake zijn van een rioolverstopping.

  • Compostvaten

    Met compostvaten kunt u groente-, fruit- en tuinafval (gft) zelf composteren. Zelf composteren is goed voor het milieu als u het op de juiste manier doet. U bespaart energie omdat dit afval niet hoeft te worden vervoerd en bewerkt. Gebruikt u de compost in uw tuin? Dan verbetert dit de kwaliteit van de bodem.

  • Grof huishoudelijke afval/Grof snoeiafval

    Alles wat niet in de grijze sortibak past is grof huishoudelijk afval. Grof huishoudelijk afval en grof tuinafval kunt u naar de milieustraat brengen. Bijna al het afval is gratis. Alleen voor Bouw- en sloopafval moet u betalen. Grof tuinafval is al het plantaardige en organische materiaal dat te groot is voor het GFT. Denk hierbij aan afval dat ontstaat bij het aanleggen, het onderhouden of verwijderen van onderdelen van de tuin

  • Bomen kappen

    Wilt u bomen of struiken kappen? Bent u van plan buiten de bebouwde kom bomen of andere houtopstanden te kappen of rooien? Of wilt u onderhoud plegen aan een houtwal? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig.

  • Energietoeslag 2023

    De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de gestegen energieprijzen. De toeslag is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit.

  • Riolering

    Dagelijks komt er in huishoudens afvalwater vrij, gewoon omdat we eten drinken en naar de w.c. gaan. Dit afvalwater voeren we via de riolering af naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. In de rwzi wordt het afvalwater gezuiverd en geloosd op oppervlaktewater. Dit is goed voor het milieu en de volksgezondheid. In het “stedelijk gebied” liggen vaak rioolstelsels waarop ook regenwater geloosd mag worden. In het buitengebied is dat anders daar liggen vaak drukrioleringsstelsels waar alleen afvalwater op geloosd mag worden. Gaat u een nieuwe woning bouwen? En hebt u een aansluiting op het openbare riool nodig? Vraag op tijd een rioolaansluiting aan bij de gemeente.