Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Riolering

    Rioolbeleid, aanvraag rioolaansluiting en waterkaart

  • Afval brengen

    Afval dat niet bij u wordt opgehaald (zoals grofvuil), kunt u wegbrengen naar de milieustraat. Recyclebaar afval en snoeiafval kan naar het gratis deel van de milieustraat. U kunt een aanhangwagen lenen om uw afval weg te brengen.

  • Duurzaamheidslening

    U kunt als huiseigenaar een gunstige lening tot maximaal 15.000 euro aanvragen voor zonnepanelen of energiebesparende maatregelen aan uw huis. Daarvoor is de duurzaamheidslening.

  • Containers en milieupas

    Wilt u een kleinere of extra minicontainer aanvragen? Of is deze beschadigd, kwijt of gestolen? Heeft u geen milieupas meer? In de meeste gevallen kunt u terecht bij afvalinzamelaar HVC.

  • Antireclamesticker

    Wilt u geen ongeadresseerde reclame en/of huis-aan-huis bladen meer ontvangen? Haal dan een nee/ja of nee/nee sticker in het gemeentehuis en plak deze op uw brievenbus.

  • Bedrijfsafval

    Heeft u een bedrijf? Dan bent u er zelf verantwoordelijk voor dat uw afval wordt afgevoerd. U kunt hiervoor contact opnemen met een inzamelbedrijf in de buurt.

  • Afvalstoffenheffing

    De gemeente zorgt voor de inzameling en verwerking van het huishoudelijk afval. Als inwoner betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing. In de gemeente Noordoostpolder werken we met het recycle-tarief. Dit betekent dat de afvalstoffenheffing uit een vast en variabel deel bestaat. Het variabele deel wordt bepaald aan de hand van het aantal keer dat u restafval aanbiedt. Na afloop van het jaar ontvangt u de aanslag voor het aantal aanbiedingen van uw restafval-minicontainer of het aantal keren dat u afval in de ondergrondse container heeft gegooid.

  • Afval inzameling

    In de Noordoostpolder zamelt HVC het afval huis aan huis gescheiden in. Op de afvalkalender en in de HVC-app ziet u wanneer u welke minicontainer aan de weg kunt zetten. Heeft u geen minicontainers bij huis? Dan kunt u uw afval kwijt in onder- en bovengrondse containers in de buurt. U heeft hiervoor een milieupas nodig.

  • Afval van dorpsfeesten en wijkfeesten

    De dorpen in Noordoostpolder houden jaarlijks dorpsfeesten en er zijn ook wijkfeesten. Het afval daarvan hoort natuurlijk in de afvalcontainer en moet netjes worden afgevoerd. Als het afval blijft liggen wordt dat zwerfvuil. De gemeente regelt en betaalt maximaal eens per jaar containers voor afval van een dorpsfeest of wijkfeest.