Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Afvalcontainers

    De inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt door ROVA.

  • Afvalstoffenheffing

    De gemeente zorgt voor het inzamelen van huishoudelijk afval en grofvuil, het verwijderen van zwerfafval, het vegen van straten en het schoonhouden van de openbare ruimtes. Hiervoor betaalt u afvalstoffenheffing.

  • Rioolverstopping

    Helaas komt het wel eens voor dat de riolering in of bij uw woning verstopt raakt. Dat is natuurlijk heel vervelend. Een verstopping kan optreden op uw terrein in de huisriolering of in de afvoerbuis naar het gemeenteriool. Maar het kan ook optreden in het gemeentelijk riool.

  • Snoeihoutverbranding, stookontheffing

    Voor het verbranden van snoeihout is een ontheffing nodig. Deze toestemming is nodig omdat het zomaar verbranden van snoeihout tot gevaarlijke situaties kan leiden. De stookontheffing geeft toestemming tot het verbranden van snoeihout op de aangevraagde plaats buiten de bebouwde kom. Alleen particulieren kunnen een ontheffing voor het stoken van een vuur aanvragen.

  • Plaatsen voorwerpen op of aan de weg

    Als u een voorwerp op of aan de weg van de gemeente wilt plaatsen heeft u soms een vergunning nodig. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om een container, kraan, steiger of ander (bouw)materiaal. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie mogelijk is. De vergunning aanvragen doet u via het Omgevingsloket.

  • Bodemonderzoek

    Om vast te stellen of er een bodemverontreiniging op een perceel aanwezig is, is een bodemonderzoek nodig. Bij bijvoorbeeld de (ver)koop of bouw van een huis of bedrijfspand laat u een bodemonderzoek uitvoeren. Ook voor een omgevingsvergunning is dit soms nodig. De gemeente heeft de uitvoering uitbesteed aan de Omgevingsdienst Oost Achterhoek.

  • Omgevingsvergunning kappen

    Als u een boom wilt kappen of snoeien, dan heeft u misschien een vergunning nodig. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie mogelijk is. Via het omgevingsloket kunt u de vergunning aanvragen.

  • Afval scheiden, ophalen en wegbrengen

    ROVA haalt de meeste soorten huishoudelijk afval (grondstoffen) van inwoners op. U kunt (grof) afval ook wegbrengen naar de afvalbrengpunten. Spullen die nog te gebruiken zijn, kunt u laten ophalen of wegbrengen naar kringloopwinkels. De gemeente is niet verantwoordelijk voor het inzamelen van bedrijfsafval.

  • Subsidie verduurzamen woningen

    Als particuliere woningeigenaar kunt u allerlei subsidies krijgen om uw woning te verduurzamen. Gaat u isolatiemaatregelen treffen die het energielabel van uw huis verbeteren? Dan kunt u vooraf subsidie aanvragen. Let op: vraag de subsidie aan vóórdat u begint met het uitvoeren van de maatregelen. Na het uitvoeren van de maatregelen kan deze subsidie niet meer toegekend worden. U vindt een overzicht van alle subsidies en leningen op de website van Energieloket Achterhoek.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Om een rioolaansluiting op het gemeentelijk riool te krijgen moet u een aanvraag indienen. Als uw aanvraag akkoord is, zorgt de gemeente in overleg met u voor aansluiting op het riool. Bij het bouwen van een nieuw huis of pand draagt de aannemer meestal zorg voor de aanleg van de riolering op eigen terrein. Maar ook voor de aanvraag van een vergunning voor aansluiting op het gemeentelijk riool. Bouwt u in eigen beheer, bijvoorbeeld op een vrije bouwkavel, dan dient u hier zelf voor te zorgen. De gemeente zorgt dan voor de aansluiting.