Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

  • Gemeentebelastingen

    Ieder jaar betaalt u belastingen aan de gemeente. Dit zijn verschillende soorten belastingen. Begin van het jaar krijgt u de belastingaanslag in de brievenbus. Dit is een brief waarin staat hoeveel u moet betalen en waarom. U krijgt een aanslag voor: de ozb en de WOZ. Lees meer hierover bij de informatie over de Onroerendezaakbelasting. de afvalstoffenheffing de rioolheffing de hondenbelasting

  • Afval wegbrengen

    Heeft u afval dat niet in de container past of thuishoort? Breng het dan weg. Dit kan bij het afvalbrengstation op het industrieterrein Holland Marsh nr. 12 in Nieuwe Pekela. U kunt verschillende soorten afval aanbieden. Gooi het niet bij elkaar, maar breng het gescheiden weg. Via Mijn AfvalWijzer kunt u zien wat u kunt inleveren bij het afvalbrengstation.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Als u voor een nieuw huis een aansluiting op het rioolstelsel wilt, moet u een aansluitvergunning riolering aanvragen bij de gemeente. Dat geldt ook wanneer u het riool wilt vervangen. Wij geven aan waar de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het rioolstelsel gemaakt kan worden. De daadwerkelijke aansluiting zelf voert u uit. Wij houden toezicht op een juiste uitvoering.

  • Rioolonderhoud en verstoppingen

    De eigenaar van een gebouw zorgt voor de aansluiting op het riool. Dit geldt voor de aanleg en het onderhoud daarvan. Heeft u last van stank of een verstopping? Is de weg verzakt vanwege een rioollekkage? Controleer of dit op uw eigen terrein is of daarbuiten. Als het daarbuiten is, meldt u dit bij ons. Problemen op uw eigen grond lost u zelf op. Bent u huurder? Meld het dan bij de eigenaar van uw woning of bedrijfspand. Ziet het bedrijf dat u inhuurt, dat de verstopping toch bij de gemeente liggen? Dan krijgt u een brief met een verklaring van hen.

  • Melding milieubeheer

    De meeste inrichtingen (bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu kunnen veroorzaken) vallen onder de werking van het Activiteitenbesluit milieubeheer (hierna: Activiteitenbesluit). Nadelige gevolgen voor het milieu kunnen bijvoorbeeld zijn: geluid, geur, luchtemissie en afval. We onderscheiden drie typen inrichtingen die onder de werkingssfeer van het Activiteitenbesluit vallen: A-inrichtingen A-inrichtingen zijn Inrichtingen die activiteiten uitvoeren die weinig nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben. Dit type inrichtingen valt weliswaar onder de werking van het Activiteitenbesluit, maar deze inrichtingen hoeven geen melding te doen bij de start of verandering van hun activiteiten. Denk aan kantoren, kinderdagverblijven en zorginstellingen. B-inrichtingen B-inrichtingen zijn inrichtingen die activiteiten uitvoeren die nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben en met algemene regels kunnen worden gereguleerd. Dit type inrichtingen valt volledig onder de werkingssfeer van het Activiteitenbesluit en deze inrichtingen dienen tevens een melding te doen bij de start of verandering van hun activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan garages, tankstations, maar ook cafés en restaurants. C-inrichtingen C-inrichtingen zijn Inrichtingen die activiteiten uitvoeren die (mogelijk) significante nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben of dusdanig specifiek zijn dat deze activiteiten niet met algemene regels kunnen worden gereguleerd. Deze inrichtingen vallen deels onder de werkingssfeer van het Activiteitenbesluit en voor een deel van hun activiteiten dient een melding worden gedaan. Daarnaast hebben deze inrichtingen ook altijd een omgevingsvergunning nodig.

  • Afvalinzameling

    De gemeente haalt uw afval gescheiden op. Doe het afval daarom in verschillende bakken of zakken. Kijk op Mijn AfvalWijzer voor: de afvalkalender: op welke dag het afval bij u in de buurt wordt opgehaald. U ziet de datum en het soort afval dat we op die dag ophalen. informatie over afval scheiden: wat moet in welke container en waar kunt u textielafval, glasafval, klein chemisch afval en (frituur)vet en olie kwijt? het afvalbrengstation: informatie over het wegbrengen van (grof) afval in gemeente Pekela.