Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

  • Energiesubsidie

    Wilt u uw woning of bedrijfspand energiezuinig maken? Of wilt u zonnepanelen plaatsen? Bekijk de mogelijkheden op duurzaambouwloket.nl

  • Rioolverstopping

    Is uw riool verstopt? Dan moet u eerst zelf bekijken waar het probleem zit. Wat u moet weten U graaft het ontstoppingsputje op de grens van uw terrein op en maakt het open. Dat kunt u ook laten doen door een bedrijf. Op de kaart met ontstoppingsputjes kunt u zien waar u moet graven. Is het putje leeg? Dan zit de verstopping op uw eigen terrein. U moet de riolering zelf (laten) schoonmaken. De kosten zijn voor u. Staat het putje vol? Dan is de gemeente verantwoordelijk. Bel ons en we ontstoppen het riool gratis voor u. Naar de kaart met ontstoppingsputjes Kosten Gratis als de gemeente verantwoordelijk is.

  • Boom kappen

    Dan heeft u meestal een vergunning nodig. Dit geldt ook als u meer dan 20% van de kruin weghaalt of snoeit. Gaat het om een beschermde of waardevolle boom? Dan heeft u altijd een vergunning nodig.  Beschermde of waardevolle bomen staan op de bomenlijst. Naar de bomenlijst Regelen U vraagt de omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket. Wat geeft u door? De soort (bijvoorbeeld een eik of een kastanje). De grootte. Het adres. Of er nesten in de boom zitten. Uw reden om te willen kappen. Eventueel schriftelijke toestemming van de eigenaar van de boom. Let op Anderen kunnen bezwaar maken tegen de kap van een boom. Zorg daarom voor toestemming van uw buren. Wanneer valt het besluit? Meestal binnen 8 weken. De gemeente mag er nog 6 weken langer over doen. Soms moeten we advies vragen aan de provincie. Dan kan het wat langer duren. U hoort dan binnen 26 weken welk besluit genomen is. De gemeente mag dit nog een keer verlengen met 6 weken. Kosten € 132,15.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Wilt u een aansluiting op de riolering van de gemeente? Of gaat u water van een bronbemaling lozen? Dan moet u een vergunning aanvragen voor lozen op het riool. De gemeente verzorgt de aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen. Regelen U vult het formulier rioolaansluiting aanvragen in. Het aanvraagformulier kunt per post of via info@gemeentesluis.nl naar ons sturen. Postbus 27, 4500 AA Oostburg. Nodig Uw contactgegevens. De locatie van de aansluiting. Een situatieschets. Het type aansluiting. Kosten De gemeente sluit de riolering zelf aan. U hoort vooraf wat de aansluiting kost. Pas na uw akkoord voor de kosten gaat de gemeente aan de slag.

  • Stookontheffing

    U mag geen vuur stoken in de open lucht en/of afval verbranden. Wilt u buiten toch een vuur stoken of afval verbranden? Vraag dan een stookontheffing aan bij de gemeente. Doe dit minstens 14 dagen voordat u het vuur wilt stoken. Barbecues, vuurkorven, fakkels en sfeerhaarden zijn alleen toegestaan als dit geen gevaar of hinder geeft voor de omgeving. Let daarom goed op de windrichting. Wat u moet weten U heeft een stookontheffing nodig voor: Kamp en vreugdevuren en bijzondere evenementen. Bijvoorbeeld bij scoutingactiviteiten.  Verbranden van takken- en snoeihout (geen stamhout). Let op: stookontheffing alleen buiten de bebouwde kom en tussen 1 januari en 1 mei mogelijk. Verbranden van slootmaaisel. Let op: Stookontheffing alleen buiten de bebouwde kom en tussen 1 september en 1 maart mogelijk. Bijzondere omstandigheden (calamiteiten) bijvoorbeeld bij besmettelijke ziektes in bomen (deskundigenrapport overleggen). Voor het verbranden van overige afvalstoffen verlenen we geen ontheffing. Er zijn andere manieren voor het verwijderen en verwerken van afval die veel minder overlast veroorzaken en milieuvriendelijker zijn. Organische afvalstoffen kunnen bijvoorbeeld worden versnipperd, gecomposteerd of worden ingeleverd bij de milieustraat als snoeiafval. Let op: Een ontheffing vraagt u ieder jaar opnieuw aan. U heeft geen stookontheffing nodig voor: Verlichting door middel van kaarsen en fakkels. Terrashaarden en vuurkorven, als er geen afvalstoffen worden verbrand. Vuur voor koken, bakken en braden. Stookontheffing aanvragen U kunt een stookontheffing online aanvragen of via een aanvraagformulier (PDF). Stookontheffing online aanvragen Of vul het aanvraagformulier (PDF) voor een stookontheffing in en stuur dit op naar: Gemeente Sluis t.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 27 4500 AA Oostburg