Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Rioolaansluiting

    De gemeente zorgt dat het riool wordt aangesloten tot aan het terrein van uw woning, bedrijf of gebouw. Vanaf daar regelt u de aansluiting zelf.

  • Afvalkalender

    Weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Of waar u welke soort afval heen kunt brengen? Open de digitale afvalkalender, of download de 'Afval Venray’ app.

  • Kappen of planten van bomen

    Wilt u een boom kappen? Soms heeft u daar een omgevingsvergunning voor nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om monumentale of waardevolle bomen. Een boom planten mag altijd, maar er gelden wel enkele regels.

  • Hogere grenswaarden geluid

    Denkt u de maximale geluidsbelasting te overschrijden bij bijvoorbeeld de bouw van een woning? Vraag in dat geval een hogere grenswaarde aan.

  • Bodemverontreiniging of sanering melden

    Bodemverontreiniging moet u melden. Controleer op verontreiniging voordat u gaat graven of grondwater gaat onttrekken of lozen. Meld de verontreiniging die u vindt. Hieronder leest u de benodigde stappen.

  • Energietoeslag

    Huishoudens met een laag inkomen hebben over 2023 recht op een energietoeslag. De energietoeslag is er voor inwoners met een laag inkomen om te helpen met de hogere energiekosten. Als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u de energietoeslag automatisch en hoeft u deze niet zelf aan te vragen. Als u de toeslag niet automatisch krijgt, kunt u een aanvraag indienen.

  • Bodemonderzoek

    Bij bouwplannen of het wijzigen van een omgevingsplan is soms een bodemonderzoek nodig. In de Nota Bodembeheer staat aangegeven in welke situatie welk soort bodemonderzoek nodig is. Onder aan deze pagina zijn de bodemkwaliteitskaarten te downloaden die voor Venray van toepassing zijn.

  • Omgevingsvergunning voor milieubelastende activiteit

    Bedrijven die schade aan het milieu veroorzaken, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig. Sommige bedrijven zoals winkels, garages, cafés en tankstations kunnen volstaan met een milieumelding. Bedrijven die het milieu niet belasten, hoeven geen vergunning aan te vragen en ook geen melding te doen.

  • Afvalstoffenheffing

    De gemeente Venray zamelt afval in en verwerkt dit. Als inwoner betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing. U ontvangt hiervoor elk jaar een aanslag. U betaalt een basistarief, ofwel vastrecht. Daarnaast betaalt u per keer dat u de container aanbiedt. Er gelden verschillende tarieven, afhankelijk van de grootte van de container.