Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Openingstijden horeca eenmalig aanpassen

    Het algemene sluitingsuur voor horecabedrijven is 02.00 uur.

  • Standplaats aanvragen

    Wilt u goederen of etenswaren verkopen vanuit een kraam of wagen, zoals een viskraam, een bloemenstalletje of een ijskraam? Dan vraagt u een standplaatsvergunning aan bij de gemeente.

  • Gokautomaat plaatsen

    Wilt u een gokautomaat of kansspelautomaat in uw bedrijf neerzetten? Dan hebt u een aanwezigheidsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente.

  • Evenement organiseren

    Wilt u een evenement organiseren in de Gemeente Goes? Bijvoorbeeld een braderie, optocht, sportevenement, festival of straatbarbecue? Dan volgt u verschillende stappen.

  • Exploitatievergunning horeca

    Om een horecabedrijf te kunnen exploiteren hebt u een exploitatievergunning van de gemeente nodig. Deze vergunningsplicht geldt voor ieder horecabedrijf. Ook wanneer u geen alcoholhoudende drank serveert, moet u een exploitatievergunning aanvragen.

  • Terras plaatsen

    U hebt een vergunning nodig als u een terras wilt plaatsen bij uw horecabedrijf. Zelfs als u het terras op eigen terrein plaatst. Vraag de vergunning ook aan als u een uitstalling, een bloembak of straatmeubel wilt plaatsen. Wilt u schermen, daken of vlonders plaatsen op uw terras? Dan kan het zijn dat u hiervoor een aparte vergunning bouwen moet aanvragen.

  • Aanmelden evenement 2024

    Het is niet meer mogelijk een evenement voor 2024 aan te melden. Organisatoren van diverse evenementen, politie, brandweer en gemeente zijn gebaat bij een snelle, objectieve en evenwichtige verdeling (qua data en locaties) van alle buitenevenementen. Voor het jaar 2024 zal een tijdsplanning gemaakt worden voor aanmelding en vergunningaanvraag van evenementen.

  • Demonstratie of protestactie houden

    U bent vrij een manifestatie, ongeacht de inhoud, op elke openbare plaats te houden. Een manifestatie kan plaatsvinden op een openbare plaats in de vorm van een demonstratie, betoging, vergadering of andere publieke bijeenkomst. Omdat de gemeente moet toezien op de openbare orde en veiligheid van andere burgers, bent u echter verplicht de gemeente 72 uur vooraf van uw voornemen op de hoogte te stellen.

  • Reclame plaatsen

    U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw. Om de beeldkwaliteit van de gemeente te behouden zijn er regels voor reclame-uitingen. Reclame mag het verkeer niet in gevaar brengen en mensen mogen er geen last van hebben. Wilt u een reclamebord plaatsen dan is in veel gevallen een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Het gaat om reclame die u op of aan een gebouw plaatst. Denk hierbij aan reclameborden, lichtbakken, banieren, uithangborden, spandoeken, stickers en teksten of afbeeldingen op muren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende reclame-uitingen.