Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Incidentele festiviteit organiseren

    Heeft u een horecavergunning en organiseert u een festiviteit waarbij u niet aan de geluidsnormen kunt voldoen? Als u tenminste 10 werkdagen van te voren een melding incidentele festiviteit indient, is het overschrijden van de geluidsnormen onder voorwaarden toegestaan. Incidentele festiviteit horeca melden U kunt ook schriftelijk een Incidentele festiviteit horeca melden (pdf, 644kb).

  • Kampeerontheffing

    Wilt u kamperen en overnachten buiten een erkend kampeerterrein, dan heeft u een kampeerontheffing nodig. Gebruikt u een kampeermiddel alleen zelf en plaatst u deze op eigen terrein? Dan heeft u geen ontheffing nodig. Kampeerontheffing aanvragen U kunt ook schriftelijk een kampeerontheffing aanvragen (pdf, 436kb).

  • Geluidsontheffing

    Het is niet toegestaan om geluidsoverlast te veroorzaken. Wilt u muziek of geluid maken en hiervoor geluidsapparatuur gebruiken? Dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig. Geluidsontheffing aanvragen U kunt ook schriftelijk een geluidsontheffing aanvragen (pdf, 50kb).

  • Standplaatsvergunning

    Wilt u goederen verkopen of diensten aanbieden vanuit een kraam of wagen op een standplaats aan de (openbare) weg? Of op een plaats die toegankelijk is voor publiek?  Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. U kunt een vergunning aanvragen voor een incidentele of semipermanente standplaats. Een incidentele standplaats is een standplaats die voor een bepaalde (korte) periode ingenomen wordt. Een semipermanente standplaats wordt voor onbepaalde tijd, op een vast dagdeel in de week of maand, ingenomen. Standplaatsvergunning aanvragen U kunt ook schriftelijk een standplaatsvergunning aanvragen (pdf, 600kb).

  • Collecteren

    Wilt u met uw organisatie een collecte of een inzamelactie houden voor een goed doel? En staat uw organisatie niet op het landelijk collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving? Vraag dan een collectevergunning aan bij de gemeente. De gemeente let bij uw aanvraag op het doel van de inzameling, uw organisatie en het gewenste tijdstip van collecteren. Collectevergunning aanvragen

  • Venten

    In de gemeente Oldebroek kunt u zonder vergunning huis-aan-huis producten verkopen of diensten aanbieden (venten). Het is verboden om te venten op zondagen en op maandag tot en met zaterdag tussen 20.00 uur en 09.00 uur. Venten is ook verboden als daardoor de openbare orde, de openbare veiligheid of de volksgezondheid in gevaar komt. 

  • Evenement organiseren

    Wilt u in de gemeente Oldebroek een evenement organiseren, zoals een optocht, braderie, paasvuur of sporttoernooi? Dan heeft u een vergunning nodig of moet u een melding indienen. Een evenementenvergunning vraagt u minstens 8 of 14 weken voor het evenement aan. Een melding doet u minstens 3 weken van te voren. In sommige gevallen is een evenement zowel vergunnings- als meldingsvrij. Melding, vergunning of niets nodig? Niets nodig Als uw evenement aan onderstaande voorwaarden voldoet, dan is er geen melding of vergunning nodig. Voldoet uw evenement niet aan alle voorwaarden? Kijk dan of uw evenement voldoet aan de voorwaarden van een melding. Het evenement is alleen voor (een beperkte groep) genodigden. Er wordt geen geluidversterking of luidsprekerinstallatie voor spreken of muziek toegepast. Er is geen belemmering van de doorgang voor verkeer en/of hulpdiensten. Er wordt geen (zwak) alcoholhoudende drank verkocht. Er wordt geen groot vuur gestookt (vuurplaats niet groter dan een vat van 200 liter). Voorwaarden melding evenement Als uw evenement aan onderstaande voorwaarden voldoet, dan kunt u volstaan met een melding. Er zijn minder dan 500 personen gelijktijdig aanwezig. Het evenement vindt plaats tussen 07.00 uur en 24.00 uur. Er is voor 07.00 uur of na 23.00 uur geen versterkte spraak en/of muziek. Het evenement vormt geen belemmering voor de doorgang van het verkeer en hulpdiensten. Evenement melden Vergunning nodig Voldoet uw evenement niet aan de voorwaarden van een melding? Dan heeft u een vergunning nodig. Lees voordat u het aanvraagformulier invult de toelichting bij vergunningsplichtige evenementen. Voor evenementen tot 2500 bezoekers vraagt u 8 weken van tevoren een vergunning aan. Voor grote (risico-)evenementen met meer dan 2500 bezoekers vraagt u bij voorkeur 14 weken van tevoren een vergunning aan. Evenementenvergunning aanvragen Bijlagen meesturen Bij de evenementenmelding moet u meesturen: Situatietekening van het evenemententerrein met directe omgeving. Beknopt draaiboek van het evenement. Bij een evenementenvergunning moet u meesturen: Situatietekening van het evenemententerrein met alle te plaatsen objecten. Bij het plaatsen van een tent: inrichtingstekening met maatvoering en tentboek. Bij het plaatsen van podiums en/of tribunes: bouwboek van de podiums en/of tribunes. Als er verkeersmaatregelen worden getroffen: een verkeersplan. Als u versterkte spraak en/of muziek laat horen: een geluidsplan. Draaiboek van het evenement. Veiligheidsplan met informatie over eerste hulpverlening (rooster) en alcoholpreventie.