Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Terrasvergunning aanvragen

    Ligt uw terras op gemeentegrond? U moet dan ook precariobelasting betalen. Dit is belasting die u betaalt voor het gebruik van openbare grond.

  • Filmopnamen maken

    Het is verboden op straat te filmen voor een film of televisieprogramma. Voor het maken van filmopnamen vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Spandoek ophangen

    Voor het ophangen van een spandoek heeft u een vergunning nodig van de gemeente. Aanvraag reclameborden en of spandoeken plaatsen

  • Een klein evenement organiseren

    Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Kleine evenementen zorgen voor weinig overlast voor bewoners en verkeer. 

  • Vuurwerk opslaan of verkopen

    Een bedrijf mag geen vuurwerk opslaan zonder toestemming. Als u maximaal 10.000 kilo consumentenvuurwerk wilt opslaan, doet u een melding bij de gemeente. Consumentenvuurwerk is het vuurwerk dat inwoners tijdens oud en nieuw zelf afsteken. Wilt u meer dan 10.000 kilo consumentenvuurwerk opslaan? Dan heeft u een omgevingsvergunning milieu nodig. Deze vraagt u aan bij de provincie. Ook voor het verkopen van vuurwerk heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente.

  • Marktstandplaats aanvragen

    Als u een eenmalige of vaste standplaats op de markt wilt hebben, heeft u een vergunning nodig. De gemeente controleert of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. Mogelijk plaatst de gemeente u op een wachtlijst.

  • Standplaatsvergunning aanvragen

    Wilt u een stand langs de weg zetten om spullen te verkopen? Wilt u bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie neerzetten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan bij de gemeente. Standplaats aanvragen

  • Festiviteit horeca organiseren

    Een bedrijf of instelling mag een vast aantal keren per jaar een festiviteit (feestelijkheid) organiseren. Dit kan een sportactiviteit of een activiteit met muziek zijn. Denk bijvoorbeeld aan live muziek in een bar. U mag dan meer geluid maken dan normaal. U meldt de festiviteit bij de gemeente. De burgemeester kan een incidentele festiviteit verbieden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de gemeente verwacht dat de openbare orde verstoord wordt of dat buurtbewoners er last van zullen hebben. Er zijn speciale regels voor het gebruik van muziek en verlichting. De gemeente wijst ook collectieve festiviteiten aan. Dit zijn feesten waar de hele gemeente aan mee doet. Bijvoorbeeld Koningsdag. Tijdens deze feesten mag u ook meer geluid maken. 

  • Crisisplan

    U kunt een veiligheidsregio om informatie vragen over crisisplannen. Dit zijn plannen voor het voorkomen van branden, rampen en crisissen. Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. In een veiligheidsregio werken brandweer, gemeente, politie en de medische hulpverlening samen. Veiligheidsregio’s bestrijden rampen en ongevallen. Ook zorgen ze voor crisisbeheersing. Een veiligheidsregio maakt crisisplannen (ook wel rampenbestrijdingsplannen) op voor bedrijven en instellingen. Hierin staat in ieder geval: welke personen en instanties betrokken zijn wie welke maatregelen neemt wie de bevolking informeert en welke maatregelen daarvoor nodig zijn Er zijn bijvoorbeeld crisisplannen voor chemische bedrijven, ziekenhuizen, vliegvelden of voor een overstroming door een dijkdoorbraak.

  • Reclame plaatsen

    Als u reclame aan uw pand wilt ophangen, dan moet u daarvoor een omgevingsvergunning aanvragen. Dit geldt voor bijvoorbeeld een reclamebord of lichtreclame. U moet een vergunning aanvragen om het stadsgezicht te beschermen. Ook voorkomt de vergunning dat mensen last hebben van de reclame. Of dat de verkeersveiligheid in gevaar komt. Bij grotere reclameobjecten (80 bij 96 centimeter en groter) heeft u ook nog een omgevingsvergunning om te bouwen nodig. Soms moet u over een reclameobject belasting betalen aan de gemeente. Dit is precariorecht; het recht om luifels en balkons met reclame te hebben boven openbare grond, zoals de stoep. Reclame maken voor ondernemers Als ondernemer kunt u gebruik maken van diverse vormen van reclame.  Lichtmast-reclame. Zie Npbmedia.nl.  Infozuilen. In de gemeente zijn 3 infozuilen die voornamelijk worden gebruikt voor gemeentelijke mededelingen. Het onderste deel is beschikbaar voor ondernemers. Zie Infozuilnederland.nl.