Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  Wil je niet dat je persoonsgegevens worden doorgegeven? Vraag dan aan de gemeente om geheimhouding. Je kunt online een verzoek indienen met DigiD.

 • Echtscheiding melden

  Beschikking echtscheiding inschrijven bij gemeente Je kunt de beschikking tot echtscheiding inschrijven in de burgerlijke stand. Doe dit bij de gemeente waar je trouwde. Dit moet binnen 6 maanden na de uitspraak van de rechter. Als je dit hebt gedaan, ben je voor de wet gescheiden. De datum van de inschrijving is belangrijk. Bijvoorbeeld bij de verdeling van schulden of erfenissen.

 • Aangifte doen van overlijden

  Is een dierbare van je overleden? Of iemand anders, wiens overlijden je wilt aangeven? Meestal doet de uitvaartondernemer dan aangifte van overlijden. Je kunt ook zelf aangifte doen. Dit moet bij de gemeente waar je dierbare overleden is. Neem de verklaring van overlijden mee bij de aangifte. Deze krijg je van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

 • Verhuizing doorgeven

  Ga je verhuizen binnen Nederland? Geef dan je adreswijziging door aan de gemeente waar je gaat wonen. De gemeente schrijft je in op je nieuwe adres. Uitschrijven bij je oude gemeente is niet nodig. Het doorgeven van een verhuizing is gratis.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart kost € 70,35 en is 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar kost een identiteitskaart € 37,95. Deze identiteitskaart is 5 jaar geldig. Voor een aanvraag met spoed betaal je € 53 extra. Een identiteitskaart is meestal na 5 werkdagen klaar. Een spoedaanvraag is binnen 1 werkdag klaar, als je de kaart voor 14.00 uur aanvraagt. Afspraak maken aanvragen identiteitskaart Afspraak maken ophalen identiteitskaart

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij worden loten verkocht en maken de deelnemers kans op prijzen. Het is verboden om een loterij te organiseren zonder vergunning. Je vraagt deze vergunning bij ons aan met eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

 • Speelautomaten exploiteren

  Als je een kansspelautomaat zoals een fruitautomaat wilt plaatsen heb je een vergunning nodig. Dit heet een aanwezigheidsvergunning. Deze vergunning kun je bij ons aanvragen. Dit kan online met eHerkenning en DigiD namens een bedrijf. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een VOG is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, taxichauffeurs en mensen in de kinderopvang. Ook bij een aanvraag voor bijvoorbeeld een visum of werkvergunning kan deze verklaring nodig zijn.

 • Paspoort

  Een paspoort kost € 77,85 en is 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar kost een paspoort € 58,85. Dit paspoort is 5 jaar geldig. Voor een aanvraag met spoed betaal je € 53 extra. Een paspoort is meestal na 5 werkdagen klaar. Een spoedaanvraag is binnen 1 werkdag klaar, als je het paspoort voor 14.00 uur aanvraagt. Afspraak maken aanvragen paspoort Afspraak maken ophalen paspoort

 • Bewijs van in leven zijn

  Geef aan waarom je het uittreksel nodig hebt. Heb je het bewijs van in leven zijn nodig voor gebruik in Nederland? Je ontvangt dan een uittreksel persoonsgegevens (uittreksel basisregistratie personen). Heb je het bewijs van in leven zijn nodig voor gebruik in het buitenland? Dan heb je een uittreksel uit de burgerlijke stand nodig. Dit uittreksel is een zogenaamde (internationale) ‘attestatie de vita’.